Ergenlikte ilk olarak kıllanma mı olur yoksa boy uzaması mı?

Başlıktaki gibi ergenlik sürecinde ilk olarak göbek koltuk altı vb. kıllanması mı olur yoksa boy uzaması mı olur? Veya herkeste farklı mı oluyor?
Ben önce birisi olacak diye bir şey olmuyor diye biliyorum. Değişir beraber olabilir farklı olabilir.

Başlıktaki gibi ergenlik sürecinde ilk olarak göbek koltuk altı vb. kıllanması mı olur yoksa boy uzaması mı olur? Veya herkeste farklı mı oluyor?

Hocam boy çocuklarda her zaman uzar bu yüzden net bir şey söyleyemeyiz ikisi aynı anda başlar bence. Ama ergenlik genelde genital bölgenin kıllanmasıyla başlar ve sakal genelde boy uzaması çoğunlukla gerçekleştiğinde çıkar genelde. Tabii bunlar genel kaide her insan farklı ben genel olanları söylemekteyim. Benim boyum 16 yaşındayken 173 civarıydı şu an 17 yaşındayım boy 189 fakat sakal veya bıyığım yok. Tabii sakal veya bıyık boy artışıyla genelde alakasızdır. Yani hocam diğeceyim şey bilemeyiz.

Hocam sırası önemli değil. İkisi birbirinden bağımsız şeyler. Birisi gerçekleştiğinde zaten ergenliğe girdiğinizi anlarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı