Ergenlikte Surat Değişimi

atsizsuvari1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. 16 yaşındayım. Bir yıla yakın bir süredir vücut geliştirmeyle uğraşıyorum.Yazın çok disiplinli bir şekilde spora devam edip 3 ayda 7 kilo civari kilo aldım. Fakat ölçümlerimi de yaptırıyordum fazla yağlanmadım. Okullar başladığında beni uzun süre görmeyen insanlar yüzümün şiştiğini, çok kilo aldığımı, kilo vermem gerektiğini söyleyince şaşırdım. Aldığım kiloyu bir anda geri verdim fakat hala yüzüm tombul gözüküyor. Alerjik bir reaksiyon olduğunu düşünerek doktora gittim, fakat bir şeyim olmadığını söyledi. Eski fotoğraflarıma baktığımda, şimdiki halimden daha kiloluyken yüzümün daha zayıf durduğunu bariz bir şekilde görüyorum. Ailem ise ergenlikte olduğumu, surat yapımın değişebileceğini söylüyor. Fakat benim bildiğim yüzde yaş ilerledikçe kemikler oturur. Sizce bu yüzümdeki tombullaşma hızlı kilo aldığımdan mıdır, ergenlikten midir? Ya da doktorun göremediği bir şey mi vardır? Çünkü insanın surat yapısının bir anda değişebileceğine inanmıyorum. Yaz döneminde çok fazla protein-karbonhidrat ağırlıklı beslendiğimden midir? Neyin nesidir bu?

Boyum 1.74, kilom şu an 62. Bu arada kemikli bir yüz yapım hiçbir zaman yoktu, yüz yapim oval fakat tombul ya da şişkin değildi, ne olduysa bir süre içinde oldu sanırım ki ben de eski fotoğraflarıma bakıp anlayabiliyorum. Kendim bunu fark edemedim, çünkü çok hızlı yaşıyordum ve tamamen vücuduma odaklanmıştım. Belki de hiç dikkatimi çekmemişti. Fakat daha sonra birçok insandan tepki alınca suratımı incelemeye başladım, ve gerçekten öyle olduğunu gördüm. Sürdüğüm herhangi bir kremden mi diye düşündüm, fakat kullandığım kremi de neredeyse 2 aydır kullanmıyorum. Sonuçta kronik bir yan etki olamaz, ilacı bıraktığımda geçmesi gerek. Kan testlerimde de sorun yoktu. Fakat ben bu işi anlayamadım. Geçen seneki kiloma dönmeme rağmen insanlar yüzüme bakıp yanakların toplanmış, kilo mu aldın diyorlar. Dünyada bir ilkim sanırım.

Kanka ben de lise 4 e kadar yanaklarım vardı hatlarım belli olmuyordu ne olduysa son sınıfta yanaklarım gitti hatlarım keskinleşti sakallarım daha gür çıkmaya başladı zamanla düzelir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…