atsizsuvari1
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. 16 yaşındayım. Bir yıla yakın bir süredir vücut geliştirmeyle uğraşıyorum.Yazın çok disiplinli bir şekilde spora devam edip 3 ayda 7 kilo civari kilo aldım. Fakat ölçümlerimi de yaptırıyordum fazla yağlanmadım. Okullar başladığında beni uzun süre görmeyen insanlar yüzümün şiştiğini, çok kilo aldığımı, kilo vermem gerektiğini söyleyince şaşırdım. Aldığım kiloyu bir anda geri verdim fakat hala yüzüm tombul gözüküyor. Alerjik bir reaksiyon olduğunu düşünerek doktora gittim, fakat bir şeyim olmadığını söyledi. Eski fotoğraflarıma baktığımda, şimdiki halimden daha kiloluyken yüzümün daha zayıf durduğunu bariz bir şekilde görüyorum. Ailem ise ergenlikte olduğumu, surat yapımın değişebileceğini söylüyor. Fakat benim bildiğim yüzde yaş ilerledikçe kemikler oturur. Sizce bu yüzümdeki tombullaşma hızlı kilo aldığımdan mıdır, ergenlikten midir? Ya da doktorun göremediği bir şey mi vardır? Çünkü insanın surat yapısının bir anda değişebileceğine inanmıyorum. Yaz döneminde çok fazla protein-karbonhidrat ağırlıklı beslendiğimden midir? Neyin nesidir bu?