Ergoterapi bölümü nedir?

Hardsag2

Hectopat
Daha fazla  
Ergoterapi bölümü hakkında bilgisi olan biri beni aydınlatabilir mi? Ben ergoterapi bölümünü okuyorum ama maaş iş olanakları hakkında pek bir bilgim yok. Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam selamlar, Ergoterapi; zihinsel, fiziksel, duygusal, görsel, sosyal, çevresel duygusal alanlarda zorluk çeken, özel tedaviye ihtiyaç duyan, dil gelişiminde yaşanan problem nedeniyle konuşmakta sıkıntı yaşayan, davranışsal anlamda problem çektiği için uyum sağlamada zorluk yaşayan kişileri geliştirmek, onları topluma yeniden kazandırmak değerlendirme ve müdahelenin kullanılmasını içeren sağlık mesleğidir. Ergoterapi bölümünden mezun olan kişiler, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde, okullarda, fabrikalarda, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında ve üniversite gibi yerlerde çalışabilirler. Kısaca insanların bulunduğu her alanda ergoterapistlere ihtiyaç vardır, bu sebeple ergoterapistler, diğer sağlık mesleklere kıyasla daha geniş bir alanda çalışır ve iş bulur. Önü açık bir meslek olarak görülür, yakın gelecekte Türkiye'de önemli bir iş alanı olacak gibi görülür. Ergoterapist atamaları genel hatlarıyla yüksektir fakat diğer mesleklerde de olduğu gibi mezunların tamamı atanmamaktadır.

Hocam selamlar, ergoterapi; zihinsel, fiziksel, duygusal, görsel, sosyal, çevresel duygusal alanlarda zorluk çeken, özel tedaviye ihtiyaç duyan, dil gelişiminde yaşanan problem nedeniyle konuşmakta sıkıntı yaşayan, davranışsal anlamda problem çektiği için uyum sağlamada zorluk yaşayan kişileri geliştirmek, onları topluma yeniden kazandırmak değerlendirme ve müdahalenin kullanılmasını içeren sağlık mesleğidir. Ergoterapi bölümünden mezun olan kişiler, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde, okullarda, fabrikalarda, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında ve üniversite gibi yerlerde çalışabilirler. Kısaca insanların bulunduğu her alanda ergoterapistlere ihtiyaç vardır, bu sebeple ergoterapistler, diğer sağlık mesleklere kıyasla daha geniş bir alanda çalışır ve iş bulur. Önü açık bir meslek olarak görülür, yakın gelecekte Türkiye'de önemli bir iş alanı olacak gibi görülür. Ergoterapist atamaları genel hatlarıyla yüksektir fakat diğer mesleklerde de olduğu gibi mezunların tamamı atanmamaktadır.

Hocam bir şey merak ettim orada dil gelişimde yaşanan problemler demişsiniz bu konularda dkt ler ilgilenmez mi ve genel olarak hangi yaş gurubları ile çalışırlar son soru siz ergoterapi mi okuyorsunuz.

Hocam bir şey merak ettim orada dil gelişimde yaşanan problemler demişsiniz bu konularda dkt ler ilgilenmez mi ve genel olarak hangi yaş gurubları ile çalışırlar son soru siz ergoterapi mi okuyorsunuz.
Hocam dil gelişiminde yaşanan problemler ile psikologlar, aile danışmanları, dil ve konuşma terapistleri ve ergoterapistler birlikte çalışır yani ergoterapistler de bu konuda çalışmaktadır ve ergoterapistler 7'den 70'e çocuktan yaşlıya her yaştan insanla çalışabilir. Fakat genel olarak çocuklar bu konuda daha çok ihtiyaç duyar. Hayır ergoterapi okumuyorum hocam.

Hocam dil gelişiminde yaşanan problemler ile psikologlar, aile danışmanları, dil ve konuşma terapistleri ve ergoterapistler birlikte çalışır yani ergoterapistler de bu konuda çalışmaktadır ve ergoterapistler 7'den 70'e çocuktan yaşlıya her yaştan insanla çalışabilir. Fakat genel olarak çocuklar bu konuda daha çok ihtiyaç duyar. Hayır ergoterapi okumuyorum hocam.

Hocam peki iş olanakları olarak Türkiye de ki durumu nedir ve sizin gözünüzde önümüzdeki 5 yıl içerisindeki durumu ne olur?

Hocam umarım özele kaçmam ama sizin mesleğinizi öğrenebilir miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı