Erkek bebek ismi önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam sakin, ismi ahmet olan birisi olarak sizden yanayım. Öztürkçe adlarımız modern adlar listesine sokulurken Arap ismi koymak bence de saçma.
Dedemin adı ahmet diye koymuşlar. Yapıştırın kardeşim yanına öztürkçe bir şey.

Evet ben de Arap kökenli bir isim taşıyorum ve bundan rahatsız oluyorum, bu ırkçılık falan değil benim adım neden Oğuz, Timur falan değil de arapça bir isim anlayamıyorum :(.
 
@The Man From E.A.R.T.H. Kızgın atma sebebiniz nedir? Sanırsam arkadaşın çocuğunun ismini arapça isim koymasını istiyorsunuz, saydığım tüm isimler Türkçe kökenli olmayıp Arap kökenlidir çocuğunuz Arap olursa siz koyarsınız, abimizin çocuğunun Türk olduğunu düşünüyorum.
Hocam Arap isimli olan adam Arap mı oluyor? Tamam isterse Türk ismi koysun da yani ben hayata 1-0 yenik falan da başlamadım.
 
Attığım mesajdaki isimlere sahip olan arkadaşım var hepsine sordum onlar öyle söylüyor, benim bahsettiğim bu yazdığınız adlar değildir, Arap'lara yakın olan adlardan bahsediyorum biz Arap mıyız Arap adı koyalım? Bu saydığınız isimlere ben de katılıyorum asalet taşıyor bunlar, ama çocuğum Arap değil Türkçe isim koymak isterim herhalde.
Hocam benim ismim Araplar'dan falan gelmiyor (Batur) yanlış anlaşılma olmasın Moğollar'dan geliyor.
 
Evet ben de Arap kökenli bir isim taşıyorum ve bundan rahatsız oluyorum, bu ırkçılık falan değil benim adım neden Oğuz, Timur falan değil de arapça bir isim anlayamıyorum :(.
Hocam bazı Türk isime sahip olanlar da "İsmim neden Bora, Berk, Berke, Berkay (Ulan hepsi B'yle başlıyor) değil" diyor. Ayrıca sadece o dedikleriniz Arap ismi değil ki. Arap ismine sahip çok kişi var ülkede (Yusuf, İbrahim, Ömer, Yunus vs.).
 
Aydoğdu olabilir nerdeyse kimsede yok bu yüzden adıyla hatırlanır çocuğunuz.
Amaan hocam aman. Konyadaki Aydoğdu gelir aklıma. Aman Konyayla ilgili bir şey olmasın. Çocuk yobaz olur.
 
Dalga geçilmeyecek bir isim koymaya çalışın. Sonra gelip benim ismim neden abuzer demek zorunda kalmasın çocuk.
 
images - 2020-10-29T204337.886.jpeg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı