Gösterdiğin yere dal darısı koy ve elinle işaret et. O görünce gider ve yer. Zamanla alışır ve dal darısız yapar.Bu kus aslinda bana hediye geldi, sahibi iyi eğitmis omza kafaya ele direkt geliyor ama elimle gosterdigim yere gelmesine vs istiyorum. Nasıl yapabilirim? Neler yapmaliyim?
Bu kus aslinda bana hediye geldi, sahibi iyi eğitmis omza kafaya ele direkt geliyor ama elimle gosterdigim yere gelmesine vs istiyorum. Nasıl yapabilirim? Neler yapmaliyim?
Gösterdiğin yere dal darısı koy ve elinle işaret et. O görünce gider ve yer. Zamanla alışır ve dal darısız yapar.
Dostum şimdi elinin zararsız olduğunu kanıtlaman gerek. Bir kafese al onu ve içeriye elini daldır. Elini ısırsa bile asla çekme. Senin bir şey yapmaman çok önemli. 5 10 dakika elini kafesin içinde hareketsiz şekilde tut. Eline yem koy ve yem yedir.Bu kusun yaninda yavru kusumda var buyuk omzuma gelince oda korkmadan geliyor buyuk kus kanat cirptigi gibi ucup gidiyor ve elimi alttan yaklastirinca elimede geliyor ama biraz bile ustten yaklasinca ucuyor hala korkuyor ona ne yapabilirim?
Bu kusun yaninda yavru kusumda var buyuk omzuma gelince oda korkmadan geliyor buyuk kus kanat cirptigi gibi ucup gidiyor ve elimi alttan yaklastirinca elimede geliyor ama biraz bile ustten yaklasinca ucuyor hala korkuyor ona ne yapabilirim?
Dostum şimdi elinin zararsız olduğunu kanıtlaman gerek. Bir kafese al onu ve içeriye elini daldır. Elini ısırsa bile asla çekme. Senin bir şey yapmaman çok önemli. 5 10 dakika elini kafesin içinde hareketsiz şekilde tut. Eline yem koy ve yem yedir.
Benim dediğimi ve arkadaşın dediğini yap. Dar alanda elini alıştır ona.Elime tek yem alip kafesin icinde degilken (kus isirmiyor bu arada)yemi veriyorum yiyor ama elimi biraz ustten getireyim saniyesinde ucuyor omzuma gelirken elim oradaysa konmuyor kafesinde onundeysem kafese inmiyorda.
Parmağını alttan yanaştırarak alıştıracaksın başta. Sonra kafasına parmagınla bastırmadan sevmeyi dene korkuyorsa yapma ama. Avucuna falan almaya kalkma daha çok korkar ve travma oluşur.
Elime tek yem alip kafesin icinde degilken (kus isirmiyor bu arada)yemi veriyorum yiyor ama elimi biraz ustten getireyim saniyesinde ucuyor omzuma gelirken elim oradaysa konmuyor kafesinde onundeysem kafese inmiyorda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.