Erkek olmak üstünlük mü?

Bunu bazı kesimler isterse yanlış anlasın pek umurumda değil, yanlış algılanacak bir şey yok. Ama günümüzde fiziksel güç olarak ve yapılan testlere göre erkeklerin kadınlardan bazı konularda üstün olduğu söylenebilir. Bunda alınacak bir şey yok.

Kadının merkezde olması erkeği gereksiz ve anlamsız kılmaz ki.

Bakın ben sizi anladım siz şöyle diyorsunuz kadın erkekten üstün erkek alçakta yani fikriniz bu ama dile getirişiniz alıntıladığım mesajdaki gibi.

Hemcinslerinizin partner tercihi sanırım neden kadınla erkeğin eşit olmadığını ve böyle bir zorunluluğun da bulunmadığını gösteriyor. Ama Türkiye şartlarında hukuksal durumlardan ötürü aslında kadınların hayatı daha kötü duruma geldi.

Eşitlik mevzularından, evlilik kurumuna dokunun kısımlar özellikle aile kurumunu ve kadınların geleceğini de etkiledi farkındasınızdır.

Bunu her kadın kabul edebilir ki bir erkek 40 50 yaşına kadar bile tercih edilebilirken bir kadın 35'in üstüne varadığında tercih şansı ziyadesiyle düşüyor.

Türkiye'deki hukuksal düzen insanları evlilikten de uzaklaştırdığı gibi kadınları da geleceklerinde evlerinde 7 8 kedi beslemek zorunda oldukları bir hayata sevk etmektedir.

Bana kalırsa eşitlik meselelerinden çok her iki cins üzerine düşen görevi şartlar dahilinde yerine getirmelidir ki bu en iyi çözümdür.

Abi böyle tartışmalar olmasa bu forum olmazdı zaten her konuda aynı şeyler var klasik.

Yazdıklarınıza hak veriyorum.

Sağdan soldan vurmaya çalışmıyorum. Sadece siz yanlış anlıyorsunuz. Ekofeminizm doğanın merkezinde yoktur. Doğanın merkezinde güçlü - güçsüz vardır. Yani ne erkekler doğanın merkezinde, ne de kadınlar doğanın merkezinde. İki tarafta birbirine bağlı yaşamak zorundadır.

@Bir Matmazel Nafakaya karşı mısınız?
Öncelikle her kadın - erkek olayını nafakaya getirmeniz beni yoruyor. Sizinle bu konuyu tartışmak imkansız hale geliyor ancak şöyle söyleyeyim, nafakaya asla ve asla karşı değilim ve olması gereken bir şey. Türkiye gibi bir ülkede özellikle "Namus" kavramına bu kadar yüklenilen bir ülke zihniyetinde nafaka sonuna kadar kadının hakkıdır. Ancak düşüncemin sizi muhtemelen rahatlatacak kısmı şu, kadınlar da evlilikleri dahilinde eğer erkeğe aldatma, psikolojik ya da fiziksel şiddet gibi durumlarla zarar verirse mahkeme tarafından tazminatla cezalandırılması gerekiyor. Evet böyle bir düzenleme kalıcı hale getirilebilir.

Evet iki tarafta birbirine bağlı yaşamak zorundadır ancak doğanın merkezinde güçlü - güçsüz vardır argümanına katılmıyorum. Yineliyorum doğanın merkezinde kadın vardır.

Size karşıt argüman sunmadım ki. Sadece feministler nafaka hakkında ne düşünüyor, onu merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…