Erkek olmak üstünlük mü?

Öncelikle her kadın - erkek olayını nafakaya getirmeniz beni yoruyor. Sizinle bu konuyu tartışmak imkansız hale geliyor ancak şöyle söyleyeyim, nafakaya asla ve asla karşı değilim ve olması gereken bir şey. Türkiye gibi bir ülkede özellikle "namus" kavramına bu kadar yüklenilen bir ülke zihniyetinde nafaka sonuna kadar kadının hakkıdır. Ancak düşüncemin sizi muhtemelen rahatlatacak kısmı şu, kadınlar da evlilikleri dahilinde eğer erkeğe aldatma, psikolojik ya da fiziksel şiddet gibi durumlarla zarar verirse mahkeme tarafından tazminatla cezalandırılması gerekiyor. Evet böyle bir düzenleme kalıcı hale getirilebilir.

He erkek enayi tüm hayatı boyunca nafaka ödesin ama kadına gelince dümenden bir tazminatla hallolur her şey değil mi 🥸

Size karşıt argüman sunmadım ki. Sadece feministler nafaka hakkında ne düşünüyor, onu merak ettim.
Peki benim şahsi düşüncem yukarıda yazıyor o halde.

He erkek enayi tüm hayatı boyunca nafaka ödesin ama kadına gelince dümenden bir tazminatla hallolur her şey değil mi 🥸
Evet. Nasıl anlıyorsanız öyle.

Evet iki tarafta birbirine bağlı yaşamak zorundadır ancak doğanın merkezinde güçlü - güçsüz vardır argümanına katılmıyorum. Yineliyorum doğanın merkezinde kadın vardır.
Doğanın merkezinde güçlü - güçsüz ilişkisi vardır. İlk çağlarda yaşayan bir insan olsaydın veya ilk çağlarda yaşayan insanların özelliklerini bilseydin böyle konuşmazdın. İlk çağ insanlarının hayatına bak. Orada mutlak bir güçlü - güçsüz ilişkisi vardır. Güçsüzsen ölürsün. Güçlüysen yaşarsın. Bunu görmek için sadece ilk insanlara değil, vahşi yaşama da bakabilirsin. Bakarsan bu dediklerimi daha iyi anlarsın.

@Henss Bu kızın yorumunu gören erkek homosapiensler dişileri için keşke onları korumasaydık derdi ahah 😂
Yani bu konu hakkında pek bir şey demeyeceğim. Kendi düşüncesi. Ancak benim kanımca çok yanış düşünüyor arkadaş.
@Bir Matmazel kusura bakma ama.
Kadın sırf hamile kaldığı için üstün görüyorsun.
Bunu demek istiyordum ancak arkadaş kırılabilir diye dememiştim. Çok doğru söylüyorsunuz.

Yani bu konu hakkında pek bir şey demeyeceğim. Kendi düşüncesi. Ancak benim kanımca çok yanış düşünüyor arkadaş.

Bunu demek istiyordum ancak arkadaş kırılabilir diye dememiştim. Çok doğru söylüyorsunuz.

Kırılsın hocam gerekirse paramparça olsun.
Ben hakkımı sonuna kadar savunurum karşı taraf umurumda dahi değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı