Erkeklerin küpe takması günah mı?

Erkeğin kadına benzemesi.
Kadının da erkeğe benzemesi olayi yanlıştır ve günahtır.
Bu olaya göre değerlendirelim.

Tek hücreliler, bazı kertenkeleler ve omurgasızlarda niye "Erkek dişi dengesi" yok?

İyi de ben küpe takmak günah demedim ki. "...küpeden bağımsız olarak..." yazmıştım. Bunun muhakemesini vicdan kendi yakarak kendisi karar verir.
Uzun saçta vs. bir problem yok ki zaten. İslam akıl dinidir, düşünüp kendi kararınızı kendiniz verin diyorum sadece.

Tek hücreliler, bazı kertenkeleler ve omurgasızlarda niye "Erkek dişi dengesi" yok?
Cinsiyetlerin 2 adet olmadığını, cinsiyet tanımının her canlıda aynı olmamasından kaynaklı olarak ikiden fazla cinsiyetin bir arada bulunduğu bilmekteyim. Bu bağlamda senin verdiğin örnekler çok yüzeysel.
Bunu konuşmak için öncelikle cinsiyetlerin evrimi üzerinde okumalar yapmak lazım. Biyolog olmadığım için temel bilgi olarak aktarım yaptım sadece.

Sen Osmanlı Halifesi misin hocam
Fetva verdiğine göre kendisi şeyh-ül ulema olmalı.

Erkeklerin deldirmeden, mıknatıslı veya sıkıştırmalı gümüş küpe takması günah mıdır?

Dinimizce mekruhtur çünkü küpeler erkekler için değildir.
farklı bir dine mensupsanız bir fikrim yok.

Gunah değil mekruhtur. Türkiye'de yaşıyorsanız vazgeç. Homo erectus saldırısına uğrarsin.
Eskisi gibi olduklarını düşünmüyorum insanların şahsen. Trabzon gibi yerde küpe ve oje ile dolaşıyorum, kimsenin ters baktığına rastlamadım. Ki zaten küpe kullanımı erkeklerde çok yaygınlaştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…