Erken ayrılan stajyer tazminat öder mi?

Daiquiri

Hectopat
Merhaba. "7 Ağustos 2023 tarihinde bir firmada stajyer olarak işe başladım. 2 Ekim 2023 tarihinde bu firmadan başka bir iş fırsatı nedeniyle istifa etmek istiyorum fakat daha sözleşmem bitmiş durumda değil. Sözleşmem ocak ayında bitecek. Stajyer olduğum için istifa etmem sonucu herhangi bir ihbar sürem veya tazminat ödeme durumum var mıdır?"

Son düzenleme:
Stajyerler SGK primi almadığı için ve sigortalanmadığı için böyle bir durum doğmayacaktır. İşletme değiştirmeden önce bildirmeniz gerekiyor ama hem okulunuza hem de çalışmış olduğunuz kuruma.

Gönüllü staj yapıyorum. Bu yüzden sigortam firma tarafından ödeniyor. Stajyer rolünde çalışıyorum ve sözleşmem belirsiz süreli sözleşme. Yine ihbar durumu gibi bir şey yoktur değil mi? Olduğu takdirde 2 Ekim'de istifa ettikten sonra 16 Ekim'de yeni firmada işe başlayabilir miyim?

Gönüllü staj yapıyorum. Bu yüzden sigortam firma tarafından ödeniyor. Stajyer rolünde çalışıyorum ve sözleşmem belirsiz süreli sözleşme. Yine ihbar durumu gibi bir şey yoktur değil mi? Olduğu takdirde 2 Ekim'de istifa ettikten sonra 16 Ekim'de yeni firmada işe başlayabilir miyim?

Firmanıza bağlı bu durum. Buna net bir şey diyebilmek mümkün değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı