Erken seçim olur mu?

Fur1907kan

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
1.293
Makaleler
1
Yer
Mersin
Bildiğiniz gibi seçim tarihi 2023 Haziran deniyor. Ama çıkan haberlere göre 2022 Mayıs veya Kasım gibi erken seçim planlanıyor deniliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
110010.jpg
 
Olmaz. Kendi ayağına sıkmak olur bu, hele ki böyle bir ortamda. Eğer bir erken seçim olacak olsaydı biraz da olsa daha iyi bir seçim ortamı yaratmak için suni destek falan verirlerdi ekonomiye, ekonomi iyi gibi gösterirlerdi yani. Sanmıyorum bu saatten sonra 2023 de olacak gibi.
 
Yapmamak icin bir taraflarini yirtacaklar cunku koltuk gidecek.

Zamlarini 2022 yilina erteleyecekler, muhtemelen 2022 basinda da yapilacak dev zamlari unutturmak icin gundem degistirme olaylari ortaya atarlar.
 
Erdoğan önümüzdeki seçimlerde 2 dönem cumhurbaşkanlığı yaptığı için aday olamıyor normal şartlarda. Erken seçim olması durumunda tekrar aday olabilir, anayasal düzenleme ile tekrar cumhurbaşkanlığı seçimine katılabilir, ki bence 2. dediğimi tercih etmeyeceklerdir. Ya da parlementer sisteme geri dönüş yapılıp başbakan adayı olabilir partisinin genel başkanı olarak, bence şu an en güçlü ihtimal bu, ki AKP çevrelerince de gündeme gelmeye başlayan bir konu parlementer sistem konusu.
 
Ne erken olacak, ne zamanında, ne de geç. Seçim olmayacak. (diye düşünüyorum :))
Erdoğan önümüzdeki seçimlerde 2 dönem cumhurbaşkanlığı yaptığı için aday olamıyor normal şartlarda. Erken seçim olması durumunda tekrar aday olabilir, anayasal düzenleme ile tekrar cumhurbaşkanlığı seçimine katılabilir, ki bence 2. dediğimi tercih etmeyeceklerdir. Ya da parlementer sisteme geri dönüş yapılıp başbakan adayı olabilir, partisinin genel başkanı olarak, bence şu an en güçlü ihtimal bu, ki AKP çevrelerince de gündeme gelmeye başlayan bir konu parlementer sistem konusu.
Yanlış bilmiyorsam, kanun yeni olduğundan dolayı Erdoğan tekrar seçime katılabilir. Bu son hakkı.
 
Ne erken olacak, ne zamanında, ne de geç. Seçim olmayacak. (diye düşünüyorum :))

Yanlış bilmiyorsam, kanun yeni olduğundan dolayı Erdoğan tekrar seçime katılabilir. Bu son hakkı.
Kanunun yeni olması bir şey değiştirmiyor hocam, eğer erken seçim kararı vermezse aday olamıyor. Seçimlere 2 ay kala da olsa erken seçim kararı vermesi gerekiyor tekrar aday olabilmesi için.
 

Geri
Yukarı