Jilet sakalı sertleştirmez gürleştirmez. Ben 1.5 yıl makine kullandım ve görenler sakalın sert niye jilet vurmuşsun dediler. Şimdi jilet kullanıyorum ve sertliğinde değişme yok. Daha gür çıkardığı da yalan.
Gerçek Ne?Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı
Bir örnek daha: Benim bir arkadaşım yanağında azıcık tüyler çıktığından beri jilet vurdu ki hemen sakalı çıksın. Ama 1 yıl geçti hâlâ sakalı çıkmadı. Bu da genetikle ilgili bir durum olduğunu kanıtlar.
İster makine ister jiletle alsanız da elbette bir sertleşme olacak (tüyden sakal kılına evrilecek) ama jilet kullanmanız daha sert yapmayacaktır.
Tamamen genetik bir şey zaten sakallar yaş ilerledikçe gitgide daha da gürleşiyor. 16 yaşındaki biri ile 30 yaşındaki birinin sakalı aynı değil. İlk tıraşa başladıktan sonra zaten sakallar zamanla gürleşiyor ve görenler de sanıyor ki jilet gürleştirdi.
Sinek kaydı istemeniz gayet normal ve bunu yalnızca jiletle sağlayabilirsiniz. Onun dışında sıfır kesen makineler de var. Benim tavsiyem:
Braun’un en iyi tıraş makinesi. Mükemmel yakın tıraş ve cilt koruması.
Ama bu makineyi önermemim sebebi pratik olması. Bu makine de jilet etkisi yapacaktır.
Ama ben yine de jilet öneririm. Boynumu almadı, iyi kesmedi gibi derdiniz olmaz.
Doğru tıraş tekniği ile tıraş olursanız tahriş vs. olmaz. Ben de her gün tıraş oluyorum. Tavsiyem:
jilet.