Erkenden yazılım öğrenmek için ne yapılmalı?

DeXtr

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, şu an bir lise öğrencisiyim ve çocukluğumdan beri oyunlar, oyun yapımı, yazılım vs. çok ilgimi çekerdi, ben de sayısal seçtim ve şu an sayısal okuyorum, amacım yazılım mühendisi olmak. Şu andan itibaren öğrenmeye başlamak istiyorum ki iş hayatımda bana pozitif etkisi olsun. Sizce ne kadar sürede 0 düzeyinden ne kadar yükselebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, şu an bir lise öğrencisiyim ve çocukluğumdan beri oyunlar, oyun yapımı, yazılım vs. çok ilgimi çekerdi, ben de sayısal seçtim ve şu an sayısal okuyorum, amacım yazılım mühendisi olmak. Şu andan itibaren öğrenmeye başlamak istiyorum ki iş hayatımda bana pozitif etkisi olsun. Sizce ne kadar sürede 0 düzeyinden ne kadar yükselebilirim?

Öğrenmeli.

Gerekli matematik ve Ingilizce ogrenilmeden en fazla sagdan soldan gelen tavsiyelerle python videolari izlersin, onun da kariyerine etkisi sifir olur. Sadece koda goz asinaligi kazanirsin.

Erken baslayanin daha iyi ogrendigi bir sey degil yazilim muhendisligi, basketbol, tenis ya da piyano degil.

Derslerine calis, Turkiyenin en iyi okullarina gidecek seviyeye gelmeye calis. Sonra zaten python u 2 gunde ogreneceksin.

Hevesini almak icin mola verdigin bos vakitlerinde basit programlar yazabilirsin ama dedigim gibi bunun kariyere etkisi sifir.

Derslerine calis, Turkiyenin en iyi okullarina gidecek seviyeye gelmeye calis. Sonra zaten python u 2 gunde ogreneceksin.
Yazılım mühendisliği istediği için ilk 35 bine girmesi yeterli. ODTÜ bilgisayar mühendisliği derseniz orası ayrı bir şey. ODTÜ'de zaten yazılımla alakalı bir şey yok.

Yazılım mühendisliği en iyi -devlet üniversitesi- Ankara Üniversitesi oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı