Ermeni hakaret midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ermeni küfür değil etnik kökendir.

Bana kalırsa söyleme şekline bağlı eğer aşağılayıcı bir şekilde diyorsa ırkçılıktır ama ülkesini, memleketini belirtmek için söylediyse hakaret değildir.

Hakaret değil ama o anlamda kullanıyorlardır. Türkiye'de hakaret etmek için "Kürt müsün?" falan denilmesi gibi. Yanlış bir şey.

Ermeni bir etnik kökenin ismidir, hakaret değildir, bunu hakaret olarak kullanan insan en ağır ırkçıdır, kazığa oturtulması gerekir. Şu an Türkiye'de yüzbinlerce hatta milyonlarca kripto Ermeni, Rum, Gürcü, Laz, vs yaşamaktadır.
1915 Olaylarında milyonlarca ermeni öldürüldü, Türkiye devleti bu cinayeti iğrenç bir iki yüzlülükle reddediyor. Asırlardır, neredeyse tüm dünyanın kabul ettiği bu gerçeği siz kabul etmiyorsanız ırkçı olan kişi sizsiniz.

Son düzenleme:

Ermeni katliamını biz yapmadık. Gel sana biraz o bilmediğin tarihi anlatayım. Ermeniler wilson ilkesine uymayıp yani kuralları hiçe sayıp köyleri yağmaladılar, hamile kadınları öldürdüler...osmanlı da bunlara karşı durup o kadar ermeniyi delirttin lan beni diyerek attı. Yolda giderken salgın hastalıklar vb. şeyler yüzünden ölünce suç bize kaldı. Şimdi bak bakalım biz mi yapmışız soykırımı. Hayır böyle daha tarihini bilmeden ileri geri konuşan insanlara gıcık kapıyorum ya.

Ben Azerbaycan'da yaşıyorum ve burada bir çok insan "Ermeni" sözünün küfür olduğunu düşünüyor. Bence bu ırkçılıktır. Sizce Ermeni sözü hakaret midir?

Değildir, aksini iddia edene korkmadan ırkçı damgası basılabilir. Ya da bu kelimeyi hakaretleştirmeye çalışana. Amacı bellidir çünkü. İnsanın etnik kökeni ne olursa olsun insan insandır.

Asıl sen Ermeni katliamını kabul ediyorsan soyu ne olduğu belli olmayan birisisin. Bir de "milyonlarca" Ermeni diyor. Ermenilerin şimdi bile birkaç milyon nüfusu var, o zamanlarda 1 milyondan fazla Ermeni olmasının imkanı yok. Kendine Türk demiyorsundur umarım, kendi Türklüğümden utanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…