Eroviz Pangastrit + Bulbit teşhisi konuldu

number97

Zeptopat
Daha fazla  
Kafama göre 1 ay boyunca her gün aspirin ve 3 günde bir soğuk algınlığı ilacı kullandım. 28 yaşındayım, son 6 aydır mide yanması, şişkinlik, sürekli geğirme, çarpıntı, baş dönmesi, göğüs kafesi ve mide arasında geniş çaplı yanma, boğazda yanma, nefes darlığı, kolonya içmiş gibi bir tat, boğazımdan başlıyor mideme kadar gidiyor. yemek yiyemiyorum kilo kaybı var.

Siyah dışkılama ve baş dönmesinden sonra özel doktora gittim, endoskopi yaptırdım sonuç olarak "Eroviz Pangastrit + Bulbit" teşhisi koydu doktor midemin her yerinin yara ve tahriş olduğunu söyledi. biyopsi sonucu bakteri yok kanser yok. ilaçların mideyi tahrip ettiğini söyledi. Doktor kontrolünde 5 aydır sadece mide koruyucu yutuyorum hem sabah hem akşam olmak üzere günde 2 adet 80 mg ilaç alıyorum.

Şuan 5 ay geçmesine rağmen iyileşme çok az ilerliyor, ve hala hayat kalitemi düşürüyor. Misafirlikte veya dışarda yemek yiyemez çay içemez oldum. Bir şeyler yiyip içerken elim ayağım titriyor, yanlış bir şey yemek mide krampı öğürme şişkinlik nefes darlığı sanki şiddetli bir alerjim varmış gibi resmen. Ama 1 ayda alıştım artık acile gitmiyorum 4 saat sonra panik atak gibi geçiyor kendi kendine. Diyet yapmazsam zaten yüzde yüz acillik oluyorum. Böyle bir hastalık geçiren varsa tavsiyelere açığım insan içine çıkamaz oldum

@number97 en az 2 yıl boyunca bütün ilaçlardan uzak duracaksın. Bol su tüketeceksin ve 6 ay boyunda diyetle birlikte mide koruyucusunu aksatmadan kullanacaksın. Zamanla mide duvarı biraz iyileşme fırsatı olacak. Kronik olmaması şansına iyi ama kalıcı olabilir yani ömür boyu mide duvarın iltihaplı şekilde yaşaman gerekecek.

Sana tavsiyem şudur yemeklerden önce ve sonrası için 2 saat boyunca su içmeyeceksin yemekle birlikte geçerli katı yemeklerde sıvı yiyecek ve içecekler asla tüketilmeyecek.

Örnek olarak anlatayım sana sabah 8 gibi kalktığında su içeceksin saat 10 kadar yemek yemek yok ve sadece saat 8 de içtiğin su ile idare edeceksin 2 saat geçtiğinde 10 olduğunda yemek yiyeceksin ve yemekle birlikte çorba veya sıvı kesinlikle içmeyeceksin su dahil. Yemek bittiğinde yine 2 saat bekleyeceksin.

Bu döngü aynı öğle yemeği ve akşam yemeği içinde geçerli yemekten 2 saat önce ve yedikten 2 saat sonra.

Akşam yatmadan evvel yemek ve su içmeyi kesinlikle keseceksin. Örnek olarak gece 12 yatacaksın ama 2 saat öncesinden yemek ve su içmeyi keseceksin böylelikle uyumaya gideceksin.

Şimdi sana sebeplerini anlatayım. Yemeklerden önce ve yemek sırasında sıvı alımının yasaklanmasının sebebi yemek yediğinde mide asidi besinleri sindirmeye çalışır ve asit üretir ama sen su içersen veya sıvılı yemek yersen mide asidinin gücü seviyesi düşecektir.

Doğal olarak mide daha çok asit salgılayacak ve daha çok üretecek bu sefer de midendeki duvarın iltihabı ve yarası daha çok aside maruz kalacak ve canın yanacak o yüzden bu düzeni devam ettirirsen ilk 1 hafta içinde %50 oranında rahatlama göreceksin ve rahat uyku uyuyabilecek konfora ulaşacaksın.

Diğer bir sebep uyku uyumadan evvel yemek ve su sıvı alımının yasaklanması. Bu yukarıdaki sebeple aynı mide asidi ile ilgili yemek yedikten sonra yatarsan doğal olarak mide duvarına asit yatay olarak ilerleyecek bu sefer sağlam olan yerlerde iltihaplanacak ve daha çok canın yanıp uyku uyuman imkansız olacak. Bu su içmeyle de aynıdır.

Su içersen asit değerini düşüreceksin ve mide asidi arttıracak bu sefer artan asit değeri ile daha çok canın yanacak ve iltihap ilerleyecek ve yaraların yayılacak.

Tavsiyeme uyarsan aşırı rahatlama göreceksin bir süre diyetine bağlı kal diyet basit sadece haşlama ve sade yemekleri yiyeceksin diğer her şey midene verecek olan ağrıyı arttıracaktır haşlama daha az canını yakar.

Bu süre zarfında her yemek yediğinde veya uyumak için yattığında kalp çarpıntılarına benzeyen hisler ve nefes darlıklarına benzeyen belirtileri aylarca yaşayacaksın bundan korkma endişe etmene gerek yok.

@number97 bende nadir hastalık var. Senin belirtilerine ek başka hastalıklarımda var. Pangastrit ve ödemator konjesyon + metaplazi var yani kansere az kaldı ama ben mama ile beslendiğim için pek sorun yaşamıyorum. Beslenmedeki değişikliğim yani mama olmadan önce acı ezmeler acı biberler soğan Fast food hepsini yiyebiliyordum bu belirtiler varken.

Şimdi nadir hastalığa yakalandığım için sadece mama ile besleniyorum. Senin iyileşmen zaman alacaktır ağrılarının azalması ataklarının süresinin azalması beslenme şekline göre 6 ay ile 1 yıl arası sürecektir. Zaman geçse bile iyileşeceksin dedim ama tam anlamıyla geçmeyecek.

en çok mide ile ilgili ne şikayet çektin merak ediyorum. bendeki eroviz pangastrit olması beni korkutuyor çünkü öyle bir dayanılmaz ki sanki midemin içine komple jilet atılmış gibi. ben zaten yemek yiyemiyorum 10 yaşındaki cocuk gibi besleniyorum az az, Acı falan yesem ölürüm heralde fena tutuyor midemi çünkü yeme diye bağırıyor

@number97 mide duvarının iyileşebildiği kadar iyileşmesi gerekiyor. Bunun için doktor sana mide koruyucu vermiş ama yanında antepsin verebilirdi böylelikle mide ve bağırsak duvarını koruyacak şekilde sıvar sende eskisi kadar olmasa da yemeklerini daha az ağrılı şekilde yemeye başlarsın.

Benim organlardaki kaslar çalışmıyor yani hastalığı halkın anlayabileceği şekilde açıklarsam çoklu organ felci bağırsak mide mesane böbrekler bunlar çalışmıyor doğal olarak ben mide için zamanında çektiğim sıkıntıları 2 ile 3 günlük grip olmaya benzetiyorum. Kıyaslamak iyi bir şey değil ama gerçeği de anlayabilmek için açık olmak gerekiyor.

@number97 mide duvarının iyileşebildiği kadar iyileşmesi gerekiyor. Bunun için doktor sana mide koruyucu vermiş ama yanında antepsin verebilirdi böylelikle mide ve bağırsak duvarını koruyacak şekilde sıvar sende eskisi kadar olmasa da yemeklerini daha az ağrılı şekilde yemeye başlarsın.

Benim organlardaki kaslar çalışmıyor yani hastalığı halkın anlayabileceği şekilde açıklarsam çoklu organ felci bağırsak mide mesane böbrekler bunlar çalışmıyor doğal olarak ben mide için zamanında çektiğim sıkıntıları 2 ile 3 günlük grip olmaya benzetiyorum. Kıyaslamak iyi bir şey değil ama gerçeği de anlayabilmek için açık olmak gerekiyor.
rabbim şifa versin her hastalık kötü, şuan ne gibi sorun yaşıyorsun mesela normal günlük işlevlerini yapabiliyor musun ? dışarı tek başına çıkıp insanlarla falan konuşabiliyor musun ? ağrı sızın çok oluyor mu ? gece rahat uyuyor musun ?

@number97 4 yıldır sadece günde 3 saat uyuyabiliyorum. Mesane çalışmadığı için doğal olarak kendim sonda takarak boşaltıyorum yani penisin içinden mesaneye kadar 30 cm temiz aralıklı kateterizasyon yapıyorum günde 6 kere o katateri sokuyorum.

Bağırsaklar çalışmadığı için tıkanma oluyor ve rahatlatmak için her gün gaita yumuşatıcı kullanıyorum yine de çıkış olmadığında lavman düzenli olarak. Böbrekler mesaneyi boşaltmadığımdan şişiyor grade 1 ile 2 arası genişliyor.

Kas hastalığı olduğu için spor yasak ayakta durmak yasak yürümek yasak. Hastalığın tedavisi olmadığı için ağrı kesiciler yasak antibiyotik yasak anti inflamatuar yasak kas gevşetici yasak invazif işlemler yasak anesteziyi bünye çabuk attığı için uyutamıyorlar yapılan bütün işlemler ve operasyonlar diri diri yapılıyor.

Ağrı bitmek bilmeyen ağrı var hiç geçmiyor zor durumda kalırsam son çare ağrı kesiciye yasak olmasına rağmen opoid morfin veriyorlar sadece. Dişlerimi bile yaptırırken ağrı kesici kullanmadım anestezi yok. Çektiler dişi kemikleri tıraşladılar ve diktiler 6 tane dişleri keserken ağrı kesici anestezi yok yani sadece konfor arttırıcı mama ve sonda lavman o kadar zaten doktorlar fazla bir yaşam beklemiyorlar.

Pet taramada timusta tutulum yani kanser timoma nadir oda onun hakkında zaten bir şey yapamıyorlar. Anlayacağın sadece vakit geçirip zamanın dolmasını bekliyorum.

@QuaJiHuan valla kendi derdimi unuttum, çok geçmiş olsun, sonuçta hepimiz öleceğiz yani fazla dünya hayatına da kapılmamak gerek. Ne zaman hasta olsam direk ölüm gelir aklıma ve zaten hasta olmasakta yaşlılıktan yine öleceğiz. 40 sene sonra zaten seni tanıyan herkes çoktan ölmüş olacak

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı