Erteleme hastalığından nasıl kurtulunur?

llMichaell2

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok kötü bir erteleme hastalığım var her şeyi erteliyorum. En basit yarın için 200 paragraf sorusu çözmem gerekiyor ama onu bile erteliyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Kafama hep bir şeyler geliyor takıntılı kaldığım üzüldüğüm şeyler, her şeyi erteleyip duruyorum.

Hocam günde 200 paragraf çok değil mi? Şimdi düşününce benim de erteleyesim geldi. Bir diğeri hocam neden ertelediğinizi bulmalısınız. Bulduğunuz zaman biraz iradeyle bile ertelemeden o işi yapabileceksiniz. İrade meselesi hocam.

Arkadaşlar çok kötü bir erteleme hastalığım var her şeyi erteliyorum. En basit yarın için 200 paragraf sorusu çözmem gerekiyor ama onu bile erteliyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Kafama hep bir şeyler geliyor takıntılı kaldığım üzüldüğüm şeyler, her şeyi erteleyip duruyorum.
Kafana takılan şeyleri bilemem ama eğer program yapıyorsan kendine saati saatine yazmamaya çalış. "Bugün saat 15.00'da oturacağım" diyip sonra saati kaçırınca çeyrek geçe başlarım buçukta başlarım diye diye gün sonuna gelmiş oluyoruz.

Hocam günde 200 paragraf çok değil mi? Şimdi düşününce benim de erteleyesim geldi. Bir diğeri hocam neden ertelediğinizi bulmalısınız. Bulduğunuz zaman biraz iradeyle bile ertelemeden o işi yapabileceksiniz. İrade meselesi hocam.

8 günlük ödevdi günde 25 paragraf olarak ama erteleye erteleye son güne kaldı.

Bir şeye karar ver ve sadece harekete geç. Beyninle bir savaş içinde olacaksınız ama kazanan sen olduğunda, işi hallettiğin için kendinle gurur duyacaksın. Veya bir diğer çözüm de kendine bir söz vermek ve bunu yerine getiremediğinde kendine hakaret etmek. Acizliğini yüzüne vurunca, bu sefer bir daha olmaması için çaba sarf edeceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı