Yeni başlayanlar için en iyi silah 7.62x39 silahlardır. Değişmediyse 7.62 PS mermisini Prapor 1 levelde satıyor. Onun dışında mosin 7.62x54 lpt ghz mermisiyle gearlı adamları bile kafadan tekte alabilme ihtimalin var ama dürbünü 1 level satıcılardan alınamıyor diye hatırlıyorum mosine. Siz oyunu öğrenmeye bakın. Millete çok bulaşmadan görevleri yapıp satıcıların levelini arttırın. Sonra adam vurmaya başlarsınız. Silah olarak SKS alıp 7.62x39 PS ile kafadan orta seviye adamları kafadan öldürebilirsiniz. M4 türevlerini unutun zaten onlar pahalı. 5.45 AK'de ise tam hatırlamıyorum ama belki 5.45x39 PS mermisi idare edebilir ama 1 level satıcılarda satılmıyor diye hatırlıyorum. Satıcıları level arttırmanız lazım. Wipe'ın ortası oyuna yeni başlayanlar için çok sıkıntılı. Herkes gearlı dolaşmaya başlıyor.
Flea marketi açtıysanız Interchange scav yapıp etrafı lootlayabilirsiniz. Bazen Killa lootlu adamları öldürmüş olabiliyor şansa denk gelirseniz. Interchange scav ile her zaman iyi para kasmışımdır. Flea marketten o haritada çıkan itemlerin fiyatlarını iyice öğrenin. Onları lootlayıp çıkın. Pazar sürekli değişken olduğu için ben eskiden değerli hatırladığım itemleri söyliyim. Şuanki fiyatlarına bakarsınız. Tek slot +10K değerinde itemler almaya çalışın en az. Hose, bolt, screwnut, gphone, kırmızı tüp, power cable, mavi kutulu benzin, PSU, CPU, RAM tek slot değeri 10-20K arası itemlerdi. Daha güzel itemler de var. 1GPhone, ekran kartı, DFuel, tetriz gibi şeyler baya değerliydi ama flea markete satabilmeniz için ölmeden çıkabilmeniz lazım. Bazıları satıcılara da iyi fiyata satılıyor. Onları oynayarak öğrenirsiniz.