Escape From Tarkov nasıl oynanır?

halsing902

Megapat
Katılım
2 Ocak 2016
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyuna yeni başladım ve 630 bin ruble biriktirdim fakat ne yapmalıyım, nasıl hızlı level atlayıp nasıl para kasarım ve hideoutta ne geliştirmeliyim bilmiyorum. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Level atlamanın kolay yolu, genellikle görevleri bitirmektir. Size maddi yük olmayacak modlanmamış silahlarla haritalara girip görevleri bitirmek, bu arada da 3-5 SCAV öldürmek level atlamanın en iyi yolu. Aynı zamanda bu görevlerin ödülleri ile bir miktar para da kasabilirsiniz. Ayrıca size göre ne kadar yüksek level PMC öldürürseniz, o kadar çok exp alırsınız oyunda. Ama bunu bilemiyorsunuz tabii. Yani kısaca ya hızlı oynayıp PMC'leri avlamanız lazım (ki görevler bittikten sonra zaten bunu yapıyorsunuz) ya da hızlıca görev odaklı 1 haftaya ihtiyacınız var.

Para kasmanın ise, çok çeşitli yolları var. Örneğin bir arkadaşım, sadece FLEA MARKET'i takip ederek 15 milyon rouble kastı sadece 1 haftada. Adam her oyunda ilk önce pazarı kontrol ediyor. Bildiğiniz tefeci gibi eşyaları topluyor sonra piyasada kalmayınca pahalıdan sürüyor :) Ben ise (yeni oyuncuyum demişsiniz, "tavsiye etmem kendi yöntemimi şu aşamada") Lab haritası için bol bol keycard alıp bu haritada LEDX eşyasını arayıp durdum 6-7 gün boyunca. 18 tane buldum. Tanesi 1 milyon rouble ediyordu FLEA'da. 18 milyon kasmış oldum. Bir yayıncı ise en güzel para kasma yöntemine geç kahvaltı adını vermiş mesela :) Factory'de oyuna basit silahlarla giriyor. 5-10 dakika bir köşede saklanıyor. Asıl aksiyon geçince, PMC'ler haritadan çıkınca (ki Factory'de 4-6 oyuncu oluyor harita başına) biraz gürültü çıkartıp düzgün bir pusu bölgesinde SCAV'leri üstüne çekip avlıyor. Bulabildiği en büyük çantaya silah, mod, para vs doldurup en yakın çıkıştan çıkıyor. Tabii bu pusu için Factory Key lazım ve pusu bölgesi de çıkışlardan birine yakın olmalı. Yine bir başka oyuncu Interchange haritasına çıplak giriyor ve ikinci kattaki elektronik mağazalardan alabildiğini alıp direkt çıkışa koşuyor. Secure Container'a en önemli parçaları dolduruyor. Basit bir 16'lık çantaya da ıvır zıvır doldurup raid başına 50K kasıyor. Bir raid 15 dakika sürüyor onun için en fazla. 1-2 tanesinde çuvallıyor. Dolayısıyla saatte 100-150K kasmış oluyor kabaca.

Bu sebepten ötürü para kasmak çok ama çok çeşitlendirilebiliyor.

Hideout ise bence şöyle olmalı. Eğer EoD sürümüne sahipseniz, pazarda çok para edecek şeyleri craftlamak üzerine geliştirme yapmalısınız. Önceliğiniz o eşyayı üretirken kullandığınız birimler olmalı.

Eğer standart sürüm ile başladıysanız oyuna, size tavsiyem ilk iş stash boyutunu artırmanız olur. İlk başta bu size 5M civarı bir para kaybı gibi görünebilir ama oyunda tecrübe kazandıkça standart sürüm stashi yetmiyor. Envanter kontrolünü sağlamak çok zor oluyor. Çok dağınık bir odada küçücük bir kalem aramak gibi oluyor eşyalarınızı aramak :) Bir de mutlaka silah kutuları, sağlık kiti kutuları vs edinmeye çalışın para kastıkça. Envanterinizi ne kadar düzenli tutarsanız o kadar çok para kazanırsınız uzun vadede. Ben çok kez hatırlıyorum, ilk zamanlarımı atlattıktan sonra envanter dağınıklığı yüzünden SCAV oynadıktan sonra pek çok eşyayı envantere geçirememiş ve çöpe atmak zorunda kalmıştım. O zamanlar FLEA da yoktu. Tek çare oyunun kendi traderlarına item satıyorduk. 10 kazanacağım yerde 3 kazanıyormuşum meğerse. Şimdi Flea Market de geldiği için bazı saçma eşyaların fiyatları çok fazla. Bunları kaybetmemek adına düzgün bir envanter bence mühim.

NOT : Gear kaybetme korkusu bu oyunda başınıza gelebilecek en kötü şey. İyi bir silah modladığınızda veya bir başkasını öldürüp ele geçirdiğinizde eğer silah ile oynamaya çekiniyorsanız (kaybetme korkusu ile) o silahı parçalayıp satmak en doğrusudur. Çünkü zaten oyunda ilerlediğinizde 100-200-300 K eden silahlar bir yerden sonra size çerez gibi gelecek. O yüzden en azından şu an tedirginseniz, satın gitsin. Paranız olsun. Çünkü o silahla da oyuna girince yüksek ihtimalle gıdım gıdım ilerleyeceksiniz. Bu da pek çok açıdan sakınan göze çöp batar sözünü aklıma getiriyor. Çünkü ben de çok yaptım zamanında :) En son düz AI Scav'e ölüp kaybediyorsunuz eşyayı. En çok o koyuyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı