Escape from Tarkov'da alan sorunu nasıl çözülür?

Hile için ne söylesem boş tabii. Maalesef kullananlar çıkıyor. Ben nadir denk geliyorum ama Factory inanılmaz kolay ses kasılan bir yer. Yani siz daha gideceğiniz yere yaklaşırken insanlar sizi epey uzaktan duyabilirler. O yüzden de prefire atıyor olabilirler.

Eğer sırf görev için girecekseniz Factory'e, naçizane tavsiyem, girdikten sonra en yakın kuytu köşede ilk 5-7 dakika beklemeniz yönünde olur. Genelde Factory çok hızlı tüketilen bir harita. İnsanlar giriyor 2-3 kill alıp, varsa görevi yapıp çıkıyorlar. Sonrasında sadece SCAV tehdidi kalır içeride. İster plaver SCAV iste bot SCAV fark etmez, her türlü PMC'ler ile uğraşmaktan daha kolaydır bence. Bir de Factory başlangıç haritası olarak geçtiğinden bot SCAV'lerde çok değerli loot olmaz. Dolayısıyla da insanlar SCAV temizleyeyim gibi bir düşüncede de olmaz. Haliyle 5-7 dakika sonra boşalır harita. Factory'de player SCAV'ler de genelde raid bitişine 12-13 dakika kala girerler haritaya. Bu da sizin 7. dakikanıza falan denk gelir doğal olarak. O arada bir boşluk oluşur yani. PMC'ler çıkar, player SCAV'ler girmeye başlar. O boşluğu değerlendirin derim.

Spawn noktanız da çok büyük etkendir. Bazen görevi yapacağınız yerin dibinde doğuyorsunuz. O zaman çok daha rahat halledersiniz. Bu şans işi tabii

Bir de sakın ama sakın yelek ve silah almadan girmeyin haritaya. Veya sadece 1 tabanca alıp gireyim demeyin. Escape From Tarkov'da "Tagged & Cursed" denen bir sistem vardır. Eğer en az bir silah ve bir yelek takmayan oyuncu varsa haritada, belli bir yarıçaptaki tüm bot SCAV'ler ona doğru giderler. Ve sanki hile açmış gibi onu takip ederler. Duvar arkası vs fark etmez. Burnunuzun ucunu görseler sıkmaya başlarlar. Belki hile dediğiniz şey bundan da kaynaklı olabilir. Bu sistem raidlere çıplak girip güvenli kutusuna 3-5 eşya atıp direkt ölmeye çalışan oyuncuları durdurmak için getirildi zamanında. Böyle sadece loot yapıp ölmeye çalışanlar yüzünden bir ara raidler çok boş hissettirmeye başlamıştı. Özellikle Reserve gibi, Lighthouse gibi güzel loot yapılan, lootun çok dengeli dağıldığı büyük haritalarda oyuncu görememek can sıkıcı oluyordu. Onun önüne geçtiler bu sistemle.

Son bir alternatif de Factory'e gece girmek olabilir. Gece raidleri daha sakin geçer. Eğer çömelip minimum hızda ilerlerseniz fark edilmezsiniz genelde Factory'de. Bot SCAV'lerin de görüşü çok ciddi oranda azalır gece raidlerinde harita fark etmeksizin. Tabii raiddeki PMC'lerin gece görüşü ve gece görüşlü silah dürbünleri kullanma ihtimalleri de var. Bu riski alıp almamak size kalmış bir şey ama ben şahsen zorlandığım görevleri gece raidlerinde hep daha rahat bitiririm. Eğer haritayı artık %100 biliyorum diyorsanız, gece ufak tefek ışıklar ile yönümü bulurum diyorsanız bence gece raidlerine girin. Veya biraz daha riske girip silahınızın altına fener takın, ara sıra yön bulmak için hızlıca açıp kapatırsınız. Tabii dikkatli olun, ışığı gören PMC'ler peşinize düşebilirler. Ama bot SCAV'ler de fener kullandığı için araya karışıp çok da dikkat çekmeme şansınız da olabilir.

Hocam görev için girmiştik arkadaşla direkt, Gate 3 dibinde doğmuştuk. Görev yerini ararken pusucunun teki beni susturuculu bir silahla uzaktan taradı öldüm.

Bu arada o yere eşya falan atınca SCAV gelmesini biliyorum hocam da o sırada biz Gate 1’de doğmuştuk etrafta hiçbir scav yoktu, spawn olduğumuz anda arkadaşı taradılar öldü. Alt merdivenden biri geldi onu öldürdüm, meemi dızlarken o hile dediğim adam bildiğiniz Gate 1’in kırmızı garaj kapısından hiçbir görüş açısı olmamasına rağmen bana doğru sıktı ve 2 ağır kanama aldım. Sonrasında kaçtım tabii 2 yane esmarch bulmuştum ama sulu kısımdan full sjşft basarak giderken bir tane adam tümsekten aşağı inip öldürdü beni.

Ha bu arada Tagged Cursed sistemi olabilir belki, sadece tabancayla gidiyoruz genelde görevoere.

Son düzenleme:
Hocam görev için girmiştik arkadaşla direkt, Gate 3 dibinde doğmuştuk. Görev yerini ararken pusucunun teki beni susturuculu bir silahla uzaktan taradı öldüm.

Bu arada o yere eşya falan atınca SCAV gelmesini biliyorum hocam da o sırada biz Gate 1’de doğmuştuk etrafta hiçbir scav yoktu, spawn olduğumuz anda arkadaşı taradılar öldü. Alt merdivenden biri geldi onu öldürdüm, meemi dızlarken o hile dediğim adam bildiğiniz Gate 1’in kırmızı garaj kapısından hiçbir görüş açısı olmamasına rağmen bana doğru sıktı ve 2 ağır kanama aldım. Sonrasında kaçtım tabii 2 yane esmarch bulmuştum ama sulu kısımdan full sjşft basarak giderken bir tane adam tümsekten aşağı inip öldürdü beni.

Ha bu arada Tagged Cursed sistemi olabilir belki, sadece tabancayla gidiyoruz genelde görevoere.
Şanssızlık olmuş biraz :( Hile nadir de olsa benim de başıma geldi dediğim gibi. Bazen full-gear iken yakalanıyorsunuz, o çok üzüyor insanı. Özene bezene modladığınız silah falan gidince haliyle...

Bu arada tabanca, tüfek fark etmez silah olarak. Herhangi bir silah yeterli. Önemli olan silah ile birlikte mutlaka bir yelek de giymiş olmanız. Eğer yelek giymezseniz (misal çantanın içinde durması geçerli değil, mutlaka giymiş olmanız gerek) Tagged&Cursed kurbanı olursunuz :)

Şanssızlık olmuş biraz :( Hile nadir de olsa benim de başıma geldi dediğim gibi. Bazen full-gear iken yakalanıyorsunuz, o çok üzüyor insanı. Özene bezene modladığınız silah falan gidince haliyle...

Bu arada tabanca, tüfek fark etmez silah olarak. Herhangi bir silah yeterli. Önemli olan silah ile birlikte mutlaka bir yelek de giymiş olmanız. Eğer yelek giymezseniz (misal çantanın içinde durması geçerli değil, mutlaka giymiş olmanız gerek) Tagged&Cursed kurbanı olursunuz :)
O çok korkunç birşey bu arada. Onun bir benzerini çok yaşadım. Gerçi bana olanda üstümde silah falan vardı boş değildim ama neden bilmiyorum 5 10 tane scav hep beraber üstüme geliyorlardı. İşin kötü yanı bitmiyorlardı da vurdukça daha fazlası geliyor kes kes bitmiyor. Bu sanırım glitch gibi birşeydi Tagged cursed olayı bile bu kadar Scav çekmez çünkü.

Ha bu arada diğer arkadaş çoğunlukla yazmış ama biraz ekleme yapmaya çalışayım. Hideout basması normalde de zor ama bu wipe yapabiliyorsanız en azından Stash'i kesin ikiye basın 1 seviyesi çok küçük çünkü. Silahları katlama olayını pas geçmeyin katlanabilenleri mutlaka katlayın. Diyelim şansınız yaver gitti ve envanter dehşet doldu. Atacak harcayacak birşey olmazsa ya da yetmezse silahları zırhları insurelayıp göle falan atın ya da iyice saklayın maç içinde. Envanterinizden gitmiş ama 1 2 gün sonra size geri dönmüş olur vakit kazanırsınız bayağı. Kutuları zaten kesin alın Junkbox falan almak çok zor değil zaten. Yemek kutusu dışında oyundaki çoğu kutu güzel ve kullanması şart bence.

O dediğiniz görevi de gece yapın Factory gece kolay bir harita. Millet çatışırken gider koyar çıkarsınız. Zor görevlere daha var.

Son düzenleme:
O çok korkunç birşey bu arada. Onun bir benzerini çok yaşadım. Gerçi bana olanda üstümde silah falan vardı boş değildim ama neden bilmiyorum 5 10 tane scav hep beraber üstüme geliyorlardı. İşin kötü yanı bitmiyorlardı da vurdukça daha fazlası geliyor kes kes bitmiyor. Bu sanırım glitch gibi birşeydi Tagged cursed olayı bile bu kadar Scav çekmez çünkü.

Ha bu arada diğer arkadaş çoğunlukla yazmış ama biraz ekleme yapmaya çalışayım. Hideout basması normalde de zor ama bu wipe yapabiliyorsanız en azından Stash'i kesin ikiye basın 1 seviyesi çok küçük çünkü. Silahları katlama olayını pas geçmeyin katlanabilenleri mutlaka katlayın. Diyelim şansınız yaver gitti ve envanter dehşet doldu. Atacak harcayacak birşey olmazsa ya da yetmezse silahları zırhları insurelayıp göle falan atın ya da iyice saklayın maç içinde. Envanterinizden gitmiş ama 1 2 gün sonra size geri dönmüş olur vakit kazanırsınız bayağı. Kutuları zaten kesin alın Junkbox falan almak çok zor değil zaten. Yemek kutusu dışında oyundaki çoğu kutu güzel ve kullanması şart bence.

O dediğiniz görevi de gece yapın Factory gece kolay bir harita. Millet çatışırken gider koyar çıkarsınız. Zor görevlere daha var.

Hocam ben görevlere sürekli sadece tabancayla gidiyordum ve sürekli etrafımda koşup ağaç aralarından bana sıkan (Woods) SCAV’lar olurdu demekki bundanmış.

Arkadaşa söyledim bundan sonra öyle yapacağız hocam, teşekkürler.

Meşhur zombi etkinliğini hatırlarsınız. Ondan sonra oldu o bug. Eğer o dönemlerde olduysa size de, ben de denk geldim. Scavler zombi gibi sürekli spawn oluyorlardı. 2-3 gün boyunca da devam etti bu durum. Çılgınlar gibi sizi kovalayan scavler vardı haritada :) Beni Customs'ın bir ucundan diğer ucuna kovaladılar... Korku filmi gibiydi. İşin garibi başka PMC'lere de gitmiyorlardı, sadece bana takıldılar... Siz de ona kurban gitmiş olabilirsiniz. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı