Escape from Tarkov'da Stutter oluyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İzmir
RAM
GSKILL 16 GB (2x8) RipjawsV kırmızı DDR4 2400 MHZ CL15
Ekran kartı
Rx 6500 XT
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
RYZEN 5 5500
Selam, yakın zamanda i5 7500'ten R5 5500'e geçiş yaptım yapmaz olaydım. Oynadığım oyunlarda ya performans düştü ya da hiç değişmedi. Ama Tarkov'da durum biraz daha farklı. Bu oyun çok fazla donuyor. Normalde orta ayarlarda 60 FPS falan alırken bir anda ekran kartı kullanımı düşüyor ve oyun fena kasıyor veya donuyor. 20 FPS'e kadar indiğini gördüm belki daha fazla. Nasıl çözebilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RTX 4090-13900K kullansan bile bu oyunda kasma olacak maalesef.

Oyunun yapıldığı Unity Engine maalesef Rus yapımcılar tarafından tam olarak bilinmediği için, dediğin anlık kasmalar oyun ilk çıktığından beri oluyor.

Şimdi yeni harita geldi ve binaural auido diye bir yeni bir ses sistemi kullanıyorlar, öncelikli tavsiyem bunu kapatman çünkü işlemciye gereksiz bir yük bindiriyor, ayrıca oyunda çok fazla memory leak var. Her yeni raidden sonra oyunu tekrardan başlatmak biraz olsun işe yarıyor.

Dediklerinizi okudum. Audio olayina oyuna girince birdaha bakayim. Donma olayi evet eskiden beri vardi ama 1050 ti ve i5 7500 ile oynarken hicbir sorunum yoktu. Bu sorunun islemcimden kaynakli oldugunu dusunuyorum. Bios surumum de oyle milatlik degil eski ekran kartim ve islemcim varken 6 sene bios guncellememistim gayet iyiyde performans. Benim ramlerim normalde 2400 ama xmp sorun yarattigindan 2133 mhzde calisiyor belki ondan kaynaklidir. Ama 16 gb ram var yine de boyle olmamali aradaki 200 mhz boyle bir fark yaratamaz.

Stutter genellikle RAM veya sıcaklık kaynaklı olur fakat bazen oyunda da problem olabilir. Eğer oyun içinde ekran kartı veya işlemci kullanımı anlık olarak düşüp çıkıyorsa ne yapmanız gerek bilmiyorum. Ben sadece 1 oyunda yaşamıştım o oyunda da bazen olmuyor bazen oluyordu bu durum.

Dediklerinizi okudum. Audio olayina oyuna girince bir daha bakayim. Donma olayi evet eskiden beri vardi ama 1050 Ti ve i5 7500 ile oynarken hiçbir sorunum yoktu. Bu sorunun islemcimden kaynakli oldugunu dusunuyorum. BIOS surumum de oyle milatlik degil eski ekran kartim ve islemcim varken 6 sene BIOS guncellememistim gayet iyiyde performans. Benim RAM'lerim normalde 2400 ama XMP sorun yarattigindan 2133 MHz'de calisiyor belki ondan kaynaklidir. Ama 16 GB RAM var yine de boyle olmamali aradaki 200 MHz boyle bir fark yaratamaz.

Hocam söz konusu EFT olunca maalesef sıkıntı oyundan mı donanımdan mı anlamak imkansız oluyor. EFT subreddittinde şu an herkes performans problemi yaşadığından ve Memory leakden şikayetçi, performance patch gelesiye kadar her RAID'den çıktıktan sonra oyunu yeniden başlatarak çözdüm ben sorunu.

5900X işlemci 3080 ekran kartı 32 GB 3600 MHz RAM var üstelik.

Hocam söz konusu EFT olunca maalesef sıkıntı oyundan mı donanımdan mı anlamak imkansız oluyor. EFT subreddittinde şu an herkes performans problemi yaşadığından ve Memory leakden şikayetçi, performance patch gelesiye kadar her RAID'den çıktıktan sonra oyunu yeniden başlatarak çözdüm ben sorunu.

5900X işlemci 3080 ekran kartı 32 GB 3600 MHz RAM var üstelik.
Hocam bende yeniden baslatmalik birsey de yok malesef. Ben performansi test etmek icin 1 el girdim adamla catisamadim bile 15 fps di oyun. Anlamadim gitti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı