Escape from Tarkov'da Stutter oluyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İzmir
RAM
GSKILL 16 GB (2x8) RipjawsV kırmızı DDR4 2400 MHZ CL15
Ekran kartı
Rx 6500 XT
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
RYZEN 5 5500
Selam, yakın zamanda i5 7500'ten R5 5500'e geçiş yaptım yapmaz olaydım. Oynadığım oyunlarda ya performans düştü ya da hiç değişmedi. Ama Tarkov'da durum biraz daha farklı. Bu oyun çok fazla donuyor. Normalde orta ayarlarda 60 FPS falan alırken bir anda ekran kartı kullanımı düşüyor ve oyun fena kasıyor veya donuyor. 20 FPS'e kadar indiğini gördüm belki daha fazla. Nasıl çözebilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ani FPS düşüşünün genelde 3 sebebi oluyor. İşlemcinin yetersiz kalması, %100 kullanılması. RAM miktarının yetersiz kalması. VRAM miktarının yetersiz kalması. Sendeki 4 GB ekran kartı VRAM sorunu yapabilir.

Direkt medium preset hic bozmadim. Obur turlu de denedim custom ayarlar yaparak ama sorun cozulmedi.
Başlat menüsü > Sistem > Ekran > Grafik Ayarlarına girip " Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını açıp, bilgisayarı yeniden başlatıp deneyebilir misiniz ?

Adsız.png

Ani FPS düşüşünün genelde 3 sebebi oluyor. İşlemcinin yetersiz kalması, %100 kullanılması. RAM miktarının yetersiz kalması. VRAM miktarının yetersiz kalması. Sendeki 4 GB ekran kartı VRAM sorunu yapabilir.
Bence 3 şıktan en alakasız olanı seçtiniz hocam. Medium ayarların kullanacağı VRAM miktarı 3 gb dan öteye gitmiyordur. Ve işlemcim şuanda Cs'de bile 70 fps alabiliyor zar zor yani bir problemi var. Ram de sorun olabilir 2133 mhz sonuçta.

Başlat menüsü > Sistem > Ekran > Grafik Ayarlarına girip " Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını açıp, bilgisayarı yeniden başlatıp deneyebilir misiniz ?

Eki Görüntüle 1617259
Hocam bu kısımda bende sadece grafik performansı tercihi var.

CS 70 FPS ise RAM ve VRAM eleyebiliriz. İşlemcin ya 5500 değil, ya da bir arıza olabilir. Ben de 5500 ve 2400 MHz RAM kullanıyorum. RAM'in 2133 olması sorun çıkarmaz. 1-2 FPS az alırsın. Değişen bu olur. MSI Afterburner ile işlemcinin kullanım yüzdesi, sıcaklığı ve kaç MHz çalıştığını kontrol et. Bu şekilde görelim.

Vampire Bloodhunt 1080p Ultra.jpg

CS 70 FPS ise RAM ve VRAM eleyebiliriz. İşlemcin ya 5500 değil, ya da bir arıza olabilir. Ben de 5500 ve 2400 MHz RAM kullanıyorum. RAM'in 2133 olması sorun çıkarmaz. 1-2 FPS az alırsın. Değişen bu olur. MSI Afterburner ile işlemcinin kullanım yüzdesi, sıcaklığı ve kaç MHz çalıştığını kontrol et. Bu şekilde görelim.

Eki Görüntüle 1617357
Hocam işlemci 5500 de kendisi öyle davranmıyor pek. İşlemcinin sıcaklık veya yüzdeleri gayet normal. Rx 6500 gibi bir kart varken fazla bile çalışıyor diyebilirim. Lakin çalışıyor ama performansı bir garip. Bazı AAA oyunlarda ya + sı oldu ya da hiç değişmedi orasını tam hesaplayamadım ama CS'de durum felaket. İşlemci mhz sine gelirsem onu da Afterburner'dan görebilir miyim?

CPU clock işaretle. Sıcaklık ve MHz önemli. Sıcaklık artınca soğutmak için MHz düşürüyor. Bu da FPS düşmesine sebep olur. Sıcaklık normalse bile MHz kısıtlanmış, yanlış ayar yapılmış olabilir.

CPU clock işaretle. Sıcaklık ve MHz önemli. Sıcaklık artınca soğutmak için MHz düşürüyor. Bu da FPS düşmesine sebep olur. Sıcaklık normalse bile MHz kısıtlanmış, yanlış ayar yapılmış olabilir.
1672359773153.png

Cyberpunk'ta denemek istedim değerler bu şekilde. Bana bir terslik yok gibi geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı