Escape from Tarkov'da Stutter oluyor

İşletim sistemi
Windows 10
Katılım
3 Nisan 2021
Mesajlar
5.570
Çözümler
13
Yer
İzmir
RAM
GSKILL 16 GB (2x8) RipjawsV kırmızı DDR4 2400 MHZ CL15
Ekran kartı
Rx 6500 XT
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
RYZEN 5 5500
Selam, yakın zamanda i5 7500'ten R5 5500'e geçiş yaptım yapmaz olaydım. Oynadığım oyunlarda ya performans düştü ya da hiç değişmedi. Ama Tarkov'da durum biraz daha farklı. Bu oyun çok fazla donuyor. Normalde orta ayarlarda 60 FPS falan alırken bir anda ekran kartı kullanımı düşüyor ve oyun fena kasıyor veya donuyor. 20 FPS'e kadar indiğini gördüm belki daha fazla. Nasıl çözebilirim bunu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM aşılmış. Sistem RAM takviyesi yapmış. Cyberpunk 4K bile oynasan 13 GB RAM kullanmaz. Sorun yaşadığın oyunların bu şekilde görüntüsüne bakalım.

Tamam 1 bucuk 2 saate test edip atacagim. Ama islemcide de bir problem var bana kalirsa. Bu islemcinin CS de 70 FPS almasi mumkun degil. Ama Cyberpunk'ta da fena performans almadim bilemedim.

1672428189764.png


Değerler bu şekilde. Ayarları falan kurcaladım yaptığım ayarlardan mıdır güncellemeden midir bilinmez stutter sorunu %60 70 oranında çözüldü ama kalan yüzde 40 30 hala rahatsız ediyor. Ayrıca stutter kesinlikle GPU kaynaklı olmalı. Yüzde 40 GPU kullandığı zamanlar gördüm oyunda. Bunu 99'dan indirmemem gerek ama onu nasıl yaparım bilmiyorum.

Ayrıca neden bilmiyorum 1920x1080 yapamıyorum monitörüm desteklemesine rağmen. 1760x990 dan ileriye gitmiyor. Gpu kullanımına etkisi vardır elbet.

Radeon'un görüntü ayarından kaynaklıymış Alt + R den kapatınca 1080p yapabildim.
 
Son düzenleme:
O durum oyundan kaynaklıdır. İşlemci ağırlıklı oyunlarda öyle oluyor. Valorant da %40 kullanıyor mesela. Farklı oyunlarda sorun yoksa sorun o oyunla ilgilidir.
VRAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Ama evet oyuna özgü olduğu belli diğerlerinde böyle olmuyor. Gpu kullanımı düzgün çalışsa drop falan olmayacak aslında.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı