Escape from Tarkow hesabı sürekli çalınıyor

droneeee

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç ay önce bilgisayarıma virüs girdi ve daha sonrasında sosyal medya hesaplarım, kardeşimin Steam hesabı saldırıya uğradı. Sadece Facebook hesabım ele geçirildi ancak onu da geri almayı başardım. Hesabımı geri aldıktan sonra direkt format attım ve her şeyi sıfırdan kurdum, şifrelerini değiştirdim, güvenlik önlemlerini arttırdım.

Bu olaydan biraz süre geçtikten sonra EFT hesabıma giriş yapmayı denediğimde şifresinin değiştiğini gördüm. Hesabımı geri aldım ancak saldırgan neredeyse her gün geri alıyor. Gmail hesabımın şifresini neredeyse her gün değiştiriyorum, güvenlik seçeneklerinde cihaz onayı, SMS onayı ve authenticator açık. Ayrıca her şifre değiştirdiğimde tüm cihazlardan oturumu da kapatıyorum. Ancak tüm bunlara rağmen nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde adam GMail'e gelen kodu alıp EFT hesabıma giriş yapıyor.

Dün gece hesabımı geri aldım ve bu sabah 08'de tekrar hesabımı çalmış.
EFT hesabımda authenticator açıyorum ertesi gün adam kapatıyor. Oyunun ne kadar güvenlik önlemi varsa açıyorum ancak çare olmuyor. Güvenlik ayarlarından giriş seçeneğini sadece authenticator yapıyorum ancak giriş ekranında 'unable to login' dedikten sonra karşısına çıkan seçeneklerden g Mail'i seçip tekrar hesaba erişiyor.
Bilgisayarımı Malwarebytes ile tarattım ve hiçbir tehdit bulunmadı. Bu iş artık kedi-fare oyununa döndü ve gerçekten yıldım. Oyunun desteğine detaylı ve birçok ekran görüntüsü içeren bir mail yazdım ancak ilk aldığım geri dönüşte güvenlik ayarlarını arttırmamı ve şifre değiştirmemi istediler. Dün tekrardan yeni ekran görüntüleriyle bir mail yazdım. Oyuna bağlı mail hesabımı değiştirmek istediğimi yineledim.

Açıkçası bilgisayarımda keylogger gibi bir şey olsaydı diğer hesaplarım veya banka kartlarım da saldırıya uğrardı diye düşünüyorum. Konu hakkında destek ekibinin isteğimi yerine getirip getirmeyeceğini bilmiyorum ancak bir cevap gelene kadar benim bu konuda yapabileceğim bir şey var mı diye merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Hesabımın güvenlik ayarları. Burada tercih edilen koruma yöntemi olarak her ne kadar authenticator seçili olsa da giriş ekranında 'unable to login' seçeneğine tıklayınca bu ekranda 'enabled' olan seçenekler ve 'mail' seçeneği çıkıyor. Mail üzerinden tekrar hesabımı geri alıyor.

thumbnail_image (1).png

Gmail hesabımın gelen kutusu. Gördüğünüz gibi sadece şifre yenileme talepleriyle dolu.

Screenshot_1.png

Bu da yaptığım virüs taramasının sonucu.

Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Trojan yemiş olabilirsin ben de yedim trojan Riot hesaplarım Instagram hesabım falan gitti ama Malwarebytes taradığımda trojan bulmamıştı tek çarem format atmaktı sonra zaten 50Mbps internet ile 1 günüm gitmişti oyun indirmeye

Trojan yemiş olabilirsin ben de yedim trojan Riot hesaplarım Instagram hesabım falan gitti ama Malwarebytes taradığımda trojan bulmamıştı tek çarem format atmaktı sonra zaten 50Mbps internet ile 1 günüm gitmişti oyun indirmeye
EFT'yi formattan sonra temiz bilgisayara kurmuştum. Herhangi bir korsan uygulama/oyun da kullanmadım. Trojan olma ihtimali aklıma geliyor ama tek sorunu bu oyunda yaşamak kafamı kurcalıyor çünkü Steam ve Epic hesabım çok daha değerli.

EFT'yi formattan sonra temiz bilgisayara kurmuştum. Herhangi bir korsan uygulama/oyun da kullanmadım. Trojan olma ihtimali aklıma geliyor ama tek sorunu bu oyunda yaşamak kafamı kurcalıyor çünkü Steam ve Epic hesabım çok daha değerli.

Trojan yediğinde virüsü atanın da amacı farklı oluyor bir keresinde tüm hesaplarım gitmişti en son yediğim trojanda sadece Riot hesabımın kullanıcı adlarını sorgulamışlardı belki de sadece EFT'ye sızmayı başarmışlardır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı