Eşcinsellik Hastalık Mıdır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Soru gayet açık ve net. Sizce eşcinsellik hastalık mıdır? Neden?

Kişisel düşüncem; öncelikle cinsel tercihleri benden farklı olan insanlar beni ilgilendirmez saygı altın kuraldır.
Ana sorunun cevabına gelir isek yine tekrar söylüyorum kişisel düşüncemdir. Evet hastalıktır yaptığım araştırmaya göre insanlarda eşcinsel ilişkilerde verimli döl oluşmuyor. Evrim’in sözlük anlamını ‘’Birdenbire olmayan, zaman içinde ve doğal biçimde, kendiliğinden ve sürekli olarak, evre evre olan gelişim, ağır ağır ve kendiliğinden olan niteliksel ve niceliksel değişme süreci.’’ Diye açıklarsak.
Ansiklopedik olarak da ‘’Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması sürecidir.’’ Diye belirtirsek. Benim genel tanımdan çıkardığım sonuç şu; eşcinsellikte nesilden nesile bir aktarım olmayacağı için hastalıktır. Ve düzeltilmesi gerekir.

Eşcinsellik hastalık değildir. Evrimsel olarak da sebebi vardır ki, erkek tarafı için başka bir erkeğin koruması altına girme isteği diye biliyorum. Hastalık, kişiyi biyolojik, sosyal veya psikolojik olarak kötü etkileyen durumlardır. Eşcinselliğin kişiyi hangi yönden kötü etkilediğini söyleyebilir misin?
Toplum normlarını belirleyen bazı hastalıklı din kuralları ( her dini ve her kuralı dahil etmiyorum) yüzünden şu eşcinsel ve dinsiz kesimin çekmediği kalmadı ne yazık ki.

Mesela hayvanlar aleminde eşcinsellik çok sık görülen bir şey. Bunun doğada olması onu meşrulaştırır mı? Eğer öyle düşünüyorsan doğada hayvanlarda tecavüz olayı da var, bu bağlamda tecavüz de meşrulaştırılmalı mı insanlar arasında. İlk sorum bu sana.
İkinci olarak kişiyi biyolojik olarak etkiler, sonuçta erkek ile erkeğin veya kadın ile kadının çiftleşmesi ve verimli döl oluşturması mümkün değil. Ve eşcinsellerin araştırmalar doğrultsunda geçmiş dönemlerde ağır travmalar geçirdiği saptanmıştır.
He bir de ülkemizdeki eşcinsellerin toplu yürüyüşlerine kesinlikle saygı duymuyorum ve tasvip etmiyorum. Eylemlerinde soyunmayı, çıplaklığı bir özgürlük ve bir hakmış gibi sergilemeleri. Bu beni kötü etkiliyor ben onun vücudunu (çıplak) şekilde görmek mecburiyetinde değilim zaten bunu hangi ülkede yapsan, bunun için ayrılmış yerler hariç toplum ahlakını bozmak adında bir cezası var. Bu ceza geçmiş yıllarda Fransa'da kesildi bir kadına.
Mesela konudan konuya atlıyorum ama kusura bakma. Veganlar genelde soya hammaddeli besinler tüketirler hayvansal olanların yerine fakat sürekli soya tüketilmesi östrojen horman salınımını arttırıyor. Bu da kişinin hormonel dengesini bozuyor. E hormonlar da kişiyi psikolojik ve sosyal yönden etkiler, yani hormonların yan etkisi olduğu için. Bu da biyolojik bir hastalığa sebep olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Naziler zamanında, eşcinseller gaz odalarına gönderiliyordu.
Bence yaşama hakları yok onların.
Toplum için utanç kaynağı.
Bu kadar sert davranmayalım.

Utanç kaynağı oldukları kesin yaptıkları eylemleri saymıyorum böyle insanlara el atılmalı.

Geçmiş için yas tutamayacağım maalesef. Ben şu an olana bakarım. Sorunu çözüme kavuşturmak için çalışırım. İki de bir hatırlayarak acıtasyon yapamam. Yapmam.

Doğada olduğu için eşcinsellik meşrudur mu dedim ben acaba?
Tecavüz etmek, ‘senden’ başka bir bireyi kötü etkiliyor mu? Bu soruyu sorup ona göre hareket etmek insanları diğer hayvanlardan ayıran özelliklerden biri.

Neslin devamı, nesildeki çoğu üyenin nesli devam ettirip ettiremeyeceğine göre belirlenir. Ben evlenmeyeceğim desem bana hastalıklı olarak mı bakacaksın? Doğuştan bu şekilde memnun olarak doğsaydım sana beni tedavi etme hakkını kim verirdi?
Atla eşeğin çiftleşmesine de yasak getirelim, katır üreyemiyor sonuçta.

Toplu yürüyüş eyleminin konuyla alakası yok. Onu es geçiyorum.

Soyanın östrojeni arttırmasıyla bir çocuğun eşcinsel olarak doğması arasındaki bağlantıyı kur. Kurabilirsen.

Dostum bu dediğin biraz ağır oldu. İnsanların ne olduğuyla değil ahlakı ile değerlendirmeliyiz sonuçta. Eşcinsellik özel hayat meselesidir. Sana, bana veya bir başkasına zararı olan bir durum değildir. Hastalık kısmına gelirsek kesinlikle bi hastalık olduğunu düşünmüyorum (Dini yönden düşündüğüm için sebebini yazamam).

Yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Ben ''eğer öyle düşünüyorsan'' dedim. Düşünüyorsun demedim zaten.
Tecavüz konusu sadece insan oğlunu değil bunun yaşandığı tüm alemlerde canlıları kötü etkiler, ben böyle düşünüyorum.
Evlenmek resmiyette olan bir şeydir. Evlenip evlenmemek senin kararın bu biyolojik bir şey değil ki hastalık olsun. Veya ruhsal.
Ben eşcinsel doğan insnalar var mı bilmiyorum, ama çift cinsiyetli doğanlar var. Onlar da ilerde horman olarak hangisi ağır basıyorsa ona doğru yönelim sergiliyorlar.
At ile eşek de bir canlı oluşuyor, ama ondan sonrası yok sorun bu.
Nasıl anne sigara veya alkol içtiğinde bebek sağlığı anne karnında bozuluyorsa, sakat doğuyorsa (mutasyon) hormonun gereğinden fazla olması da belirli bozukluklara yol açacaktır.
Evet toplu yürüyüşlerin konumuzla çok alakası var çünkü belirli eylemler ile meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Benim görüşüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…