ESET antivirüs mü Norton 360 for gamers mı?

En son ne zaman kullandınız çok merak ediyorum. Ya da ne kadar süreyle kullandınız. Ya da ne kadar doğru şekilde kullandınız. Ben 10 senedir bilinçli kullanan biri olarak bilgisayra zarar verbileceğim her haltı yapmama rağmen sıfır sıkıntıyla devam ediyorum. False positive dediğinizolay ancak şu şekilde yorumlanabilir, bazı kaynağı belirsiz ve community tarafından da güvenli işaretlenmemiş EXE dosyalarında ilk etapta bir karantina söz konusu oluyor. Ama kesinlikle sizi koruma amaçlı ve geriye alınabilen bir işlem. Performans konusunda da çok ağır diyemem. Giriş seviyesi günümüz bilgisayarlarında dahi çok sistem kaynağı tüketen bir yazılım değil. Ben 15 sene önce de kullanıyordum, o zamanlar evet öyle çok performans FPS düşürüyordu ki. Şimdi çok daha hafif hale geldiğini söyleyebilirim. Fiyat konusunda da gayet makul.

Hocam çoğu korsan siteye özellikle müzik indirme gibi sitelere yanlış alarm veriyor. Ben Kaspersky kullanırken bütün sağlıklı korsan sitelere girebilmiştim. Kaspersky gerçekten özenle seçiyor siteleri. Ben 1 sene Avast 3 sene Kaspersky kullandım. Şu an yine Avast var. ESET dahil çoğu av yi de denedim en beğendiğim ESET ve Kaspersky oldu ama maalesef kendisi sistemimde mavi ekran verdiriyor el mecbur Avast kurdum.

Ama Avast'ın web koruması kapalı.

Hocam çoğu korsan siteye özellikle müzik indirme gibi sitelere yanlış alarm veriyor. Ben Kaspersky kullanırken bütün sağlıklı korsan sitelere girebilmiştim. Kaspersky gerçekten özenle seçiyor siteleri. Ben 1 sene Avast 3 sene Kaspersky kullandım. Şu an yine Avast var. ESET dahil çoğu av yi de denedim en beğendiğim ESET ve Kaspersky oldu ama maalesef kendisi sistemimde mavi ekran verdiriyor el mecbur Avast kurdum.

Ama Avast'ın web koruması kapalı.
Hocam web'de bu uyarıyı sıkça vermesi çok da uzatılacak bir sorun değil bence çünkü karşılıklı şifreli bir iletişim olan HTTPS değilse veya web sitesinin sertifikalarıile ilgili bir sorun varsa, ayrıca raporlanmış bir siteyse koruma amaçlı uyarılar vermesi gayet güzel bir olay. Zaten bir tıkla o ekrandan direkt siteye de geçiş yapabiliyorsunuz yoksayarak. Bunun ynaı sıra Pop-up veya otomatik yönlendirme gibi durumlarda da sizi koruyor. Bir de tabi programın alışkanlıklarına ve ayarlarına aşinaoldum. Başka programda rahat edemem. Yıllık 120 liraya mac, adroid telefon ve pc'de de kullanıyorum aynı anda.

Hocam web'de bu uyarıyı sıkça vermesi çok da uzatılacak bir sorun değil bence çünkü karşılıklı şifreli bir iletişim olan HTTPS değilse veya web sitesinin sertifikalarıile ilgili bir sorun varsa, ayrıca raporlanmış bir siteyse koruma amaçlı uyarılar vermesi gayet güzel bir olay. Zaten bir tıkla o ekrandan direkt siteye de geçiş yapabiliyorsunuz yoksayarak. Bunun ynaı sıra Pop-up veya otomatik yönlendirme gibi durumlarda da sizi koruyor. Bir de tabi programın alışkanlıklarına ve ayarlarına aşinaoldum. Başka programda rahat edemem. Yıllık 120 liraya mac, adroid telefon ve pc'de de kullanıyorum aynı anda.
Norton genel olarak False-Positive veren bir motora sahip. Üstelik bazı özellikleri çalışıyor mu ondan emin bile değilim sadece tuş bile olabilirler.
Eğer dediğiniz kadar güzel olsaydı bilin ki Avast motoruna geçmezlerdi yeni sürümde.

Eğer False-Positive önemli değilse sizin için gayet iyi bir antivirüs.

ESET'in UI'si daha iyi ve daha kullanıcı dostu bir arayüzü var. Koruması da iyi. Hangisi daha ucuza geliyorsa onu alın derim ikisi de güçlü antivirüslerdir.

Norton for gamers kesinlikle derim. Çıktığından beri kullanıyorum. Öncesinde normal 360 kullanıyordum. Gamers daha uygun fiyata geliyor 3 cihaza kadar desteklediğinden. Otomatik yerine manual firewall ayarlarsanız eğer hangi programın internete gireceğine de siz izin veriyorsunuz. Bilginiz olmadan hiçbir web veri akışı olmuyor.

Reis bende de o kuruli ama bir türlü silinmiyor nasıl silerim?

ESET önerimdir. Ancak rakiplerine daha kaliteli ve güçlü olan Kaspersky, en çok önerdiğim programdır.

Edit: Konunun tarihine bakmamışım yeni farkettim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı