ESET antivirüs mü Norton 360 for gamers mı?

ilkaydmr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Evdeki kişisel bilgisayarımda şu an ESET antivirüs kurulu iş yerinde fazladan lisans olduğu için lisanslı bir şekilde kullanıyorum. Ancak şimdi Norton 360 for gamers ürünü gördüm. Yıllık alımda uygun fiyata geliyor. ESET'i silip Norton alınır mı?
Evde bilgisayarımı oyun oynamak ve film/dizi izlemek için kullanıyorum. Norton'un oyunculara yönelik olması ESET'e kıyasla bir fayda sağlar mı?

Norton for Gamers kesinlikle derim. Çıktığından beri kullanıyorum. Öncesinde normal 360 kullanıyordum. Gamers daha uygun fiyata geliyor 3 cihaza kadar desteklediğinden. Otomatik yerine Manual firewall ayarlarsanız eğer hangi programın internete gireceğine de siz izin veriyorsunuz. Bilginiz olmadan hiç bir web veri akışı olmuyor.

Norton'dan kurtulamıyorsunuz hocam. Virüs gibi silmeye çalıştığınızda silinmiyor binbir uğraş gerektiriyor.
Asla bu bahsettiğinizi yaşamadım. Defalarca kurup kaldırdım. Sizin kurduklarınız deneme sürümü falan sanırım ya da başka bir program kurarken next next bastığınızda otomatik kurulan. Ben hem müşteri hizmetlerinden, hem fiyat politikalarından hem de mac, pc ve android platformlarındaki koruyuculuğundan gayet memnunum senelerdir.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Genel yanıtlara baktığımız zaman sanırım ESET ile devam edeceğim.

Norton fazla false positive veriyor. Ayrıca biraz ağır. ESET tercih etmeniz daha uygun olur.
En son ne zaman kullandınız çok merak ediyorum. Ya da ne kadar süreyle kullandınız. Ya da ne kadar doğru şekilde kullandınız. Ben 10 senedir bilinçli kullanan biri olarak bilgisayra zarar verbileceğim her haltı yapmama rağmen sıfır sıkıntıyla devam ediyorum. False positive dediğinizolay ancak şu şekilde yorumlanabilir, bazı kaynağı belirsiz ve community tarafından da güvenli işaretlenmemiş EXE dosyalarında ilk etapta bir karantina söz konusu oluyor. Ama kesinlikle sizi koruma amaçlı ve geriye alınabilen bir işlem. Performans konusunda da çok ağır diyemem. Giriş seviyesi günümüz bilgisayarlarında dahi çok sistem kaynağı tüketen bir yazılım değil. Ben 15 sene önce de kullanıyordum, o zamanlar evet öyle çok performans FPS düşürüyordu ki. Şimdi çok daha hafif hale geldiğini söyleyebilirim. Fiyat konusunda da gayet makul.

En son ne zaman kullandınız çok merak ediyorum. Ya da ne kadar süreyle kullandınız. Ya da ne kadar doğru şekilde kullandınız. Ben 10 senedir bilinçli kullanan biri olarak bilgisayra zarar verbileceğim her haltı yapmama rağmen sıfır sıkıntıyla devam ediyorum. False positive dediğinizolay ancak şu şekilde yorumlanabilir, bazı kaynağı belirsiz ve community tarafından da güvenli işaretlenmemiş EXE dosyalarında ilk etapta bir karantina söz konusu oluyor. Ama kesinlikle sizi koruma amaçlı ve geriye alınabilen bir işlem. Performans konusunda da çok ağır diyemem. Giriş seviyesi günümüz bilgisayarlarında dahi çok sistem kaynağı tüketen bir yazılım değil. Ben 15 sene önce de kullanıyordum, o zamanlar evet öyle çok performans FPS düşürüyordu ki. Şimdi çok daha hafif hale geldiğini söyleyebilirim. Fiyat konusunda da gayet makul.
Norton hafif gerçekten o konuda haklısınız, ancak yakında herkese yayımlanacak yeni sürümle birlikte Norton gidecek ve Avast kullanacaksınız onun yerine. Bunun hakkında bir konu açmıştım "Norton'un yeni sürümünün Avast kopyası olması" şeklinde o konuyu inceleyebilirsiniz.

Şuan deneme aşamasındaymış ancak bazı kullanıcılara mail yoluyla bildirilip yeni Norton'a geçebiliyorlarmış ve eski Norton tamamen kaldırılacakmış.
Kısaca Avast'tan pek bir farkı kalmayacak önümüzdeki aylarda o yüzden bu kadar övmeye gerek yok. Siz de farklı bir antivirüs baksanız iyi edersiniz yada direkt Avast'a geçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı