Eşit ağırlık üniversite önerileri

756517

Centipat
Eşit ağırlıkta ilk 100 bin ilk 50 bin de ne okunur? Ne nerede okunur? Özel olarak ilgilendiğim Ankara ve İzmir nerede ne kaç bin iyidir. Nerede ne okunur? Cevaplayanlara teşekkürler. 11. sınıfım bu yaz planlamam ve ilerideki sene için çalışma önerisi verirseniz de iyi olur.

Eşit ağırlıkta ilk 100 bin ilk 50 bin de ne okunur? Ne nerede okunur? Özel olarak ilgilendiğim Ankara ve İzmir nerede ne kaç bin iyidir. Nerede ne okunur? Cevaplayanlara teşekkürler. 11. sınıfım bu yaz planlamam ve ilerideki sene için çalışma önerisi verirseniz de iyi olur.

Hocam boş verin 50-100'ü 30k yapın dokuz eylül YBS okuyun. Beraber okuruz. Seneye ordayım.

YBS'de istiyorum ama nasıl bir şey bu bölüm anlatır mısınız mesela iş imkanlarında ne var hani bu bölümden mezun olunca ne oluyoruz tam olarak bilmiyorum

Bu bölümü en basit anlatımla şöyle anlatabilirim:
Teknoloji, donanım, yazılım, işletme ve yönetimi bir arada öğreten bir bölüm. Birden fazla dersler bir arada işlendiği için iş imkanı bayağı geniş. Yazılımcı, proje yöneticisi vs bayağı iş imkanı var. Ancak diğer bölümlerden ayıran en can alıcı nokta bu bölümü düz okuyup işe girmeyi planlıyorsanız hiç bulaşmayın. Üniversitenin verdiği kısıtlı imkanlar olur. Bahsettiğim alanlarda temel düzey öğretilir. Siz bu konularda kendini geliştirirseniz bulunmaz nimet olursunuz. Hele İngilizcenizi geliştirirseniz ve sağlam projeleriniz varsa yurt dışına iş bulma imkanınız da fazla.

Hani şimdi bilgisayar bilgisi gerekiyormuş çalışmak tabi kendimizi geliştirmeliyiz ama benim kafamı kurcalayan şey şu mesela bu geliştirme derken ne olmalı hangi iş için ne çalışmalı 9-8 yaşından beri bilgisayardayım neredeyse 10 yıldır her gün diyebilirim ama öyle kodlama yazılım bilmem ilgi alanım evet ilgilenmeyi severim ama benim kafamı kurcalayan ne işi mesela düz okuyup işe girmeyi planlıyorsanız dediniz ya hani direk girilecek bir iş yokmu yani kendi planlarımızı kendimiz oluşturup kendi kendimi geliştirip mi bir yerlere ulaşmam lazım hani türkiye mağlum hiçbir mesleğin derinlemesine öğrenmeden birşey olmaz haklısınız ama dediğim şey iş bulmak Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunları, hemen hemen her sektörde çalışabilir. Bunlar arasında teknoloji firmaları, bankalar, sigortacılık iş ilanları, telekomünikasyon şirketleri, sağlık hizmetleri, üretim, perakende ve hizmet sektörleri gibi sektörler yer alır bunları diyor internet mesela bu bölümlerde YBS mezunları ne işi yapar projemi tasarlar yoksa başka birşey mi benim aklımı kurcalayan bu kusura bakmayın sizi sıkmış gibi oldum ama bilgi almak için teşekkürler...

Hani şimdi bilgisayar bilgisi gerekiyormuş çalışmak tabi kendimizi geliştirmeliyiz ama benim kafamı kurcalayan şey şu mesela bu geliştirme derken ne olmalı hangi iş için ne çalışmalı 9-8 yaşından beri bilgisayardayım neredeyse 10 yıldır her gün diyebilirim ama öyle kodlama yazılım bilmem ilgi alanım evet ilgilenmeyi severim ama benim kafamı kurcalayan ne işi mesela düz okuyup işe girmeyi planlıyorsanız dediniz ya hani direk girilecek bir iş yokmu yani kendi planlarımızı kendimiz oluşturup kendi kendimi geliştirip mi bir yerlere ulaşmam lazım hani türkiye mağlum hiçbir mesleğin derinlemesine öğrenmeden birşey olmaz haklısınız ama dediğim şey iş bulmak Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunları, hemen hemen her sektörde çalışabilir. Bunlar arasında teknoloji firmaları, bankalar, sigortacılık iş ilanları, telekomünikasyon şirketleri, sağlık hizmetleri, üretim, perakende ve hizmet sektörleri gibi sektörler yer alır bunları diyor internet mesela bu bölümlerde YBS mezunları ne işi yapar projemi tasarlar yoksa başka birşey mi benim aklımı kurcalayan bu kusura bakmayın sizi sıkmış gibi oldum ama bilgi almak için teşekkürler...
Hocam proje çıkaran bir şirkete proje tasarlamak için, proje yönetimi için, ürün yönetimi için, yazılım danışmanlığı için, veri analizliği için, siber güvenlik analizliği için başvurabilirsiniz. (Sözcüklerin saçmalığının farkındayım ancak siz beni anladınız.)

Kendini geliştirmeye gelince, örnek veriyorum; siber güvenlik analizi... Üniversitenin size öğreteceği siber güvenliğe giriş, siber güvenlik ile ilgili temel kavramlar falandır. Tabii sadece temel kavramlarla kalmaz ancak temel seviye işte. Size bunları öğretirler ve nereden kendinizi geliştirebileceğiniz konusunda yol gösterirler. Göstermeseler bile siz bulabilirsiniz o zamandan sonra. Farklı kaynaklardan ve elinizin altındaki laptoptan kendinizi geliştirirsiniz ve linkedin e üniversitenizi projelerinizi eklersiniz. Geliştirmekten kastım bu. Linkedin ve git hub gibi mecralarda sağlam projeleriniz varsa ve güzel bir yabancı dil sertifikanız varsa SpaceX'e başvurursunuz ve hemen işe başlarsınız. İşin içinde yazılım ve teknolojinin olduğu her bölümde bu geçerli. Kendinizi geliştirip proje sunmadığınız sürece kimse sizinle çalışmaya sıcak bakmaz.

Hocam proje çıkaran bir şirkete proje tasarlamak için, proje yönetimi için, ürün yönetimi için, yazılım danışmanlığı için, veri analizliği için, siber güvenlik analizliği için başvurabilirsiniz. (sözcüklerin saçmalığının farkındayım ancak siz beni anladınız.)

Kendini geliştirmeye gelince, örnek veriyorum; siber güvenlik analizi... Üniversitenin size öğreteceği siber güvenliğe giriş, siber güvenlik ile ilgili temel kavramlar falandır. Tabii sadece temel kavramlarla kalmaz ancak temel seviye işte. Size bunları öğretirler ve nereden kendinizi geliştirebileceğiniz konusunda yol gösterirler. Göstermeseler bile siz bulabilirsiniz o zamandan sonra. Farklı kaynaklardan ve elinizin altındaki laptoptan kendinizi geliştirirsiniz ve LinkedIn'e üniversitenizi projelerinizi eklersiniz. Geliştirmekten kastım bu. LinkedIn ve GitHub gibi mecralarda sağlam projeleriniz varsa ve güzel bir yabancı dil sertifikanız varsa SpaceX'e başvurursunuz ve hemen işe başlarsınız. İşin içinde yazılım ve teknolojinin olduğu her bölümde bu geçerli. Kendinizi geliştirip proje sunmadığınız sürece kimse sizinle çalışmaya sıcak bakmaz.

Yani dediğiniz gibi bende o işlere pek yatkın değilim proje vb. ama ilk yapmamız gereken herhalde ilk 50 bine girmek öyle değil mi ondan sonra da tercihimize bağlı işte ve İngilizce Türkçe üniversiteler olarak görüşünüz nedir sizce hangisine gidilmeli mesela siz ne tercih edersiniz fikriniz ney

Yatkın değilseniz hiç bulaşmayın. Zevk almadan yapabileceğiniz bir bölüm değil. Dil konusuna gelince YBS için konuşuyorum genellikle İngilizce üniversiteler ancak Türkçe okusanız bile bu bölümde İNGİLİZCE ŞART!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı