Eşit ağırlıkçı AYT Fen yapabilir mi?

EloxBr

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben 11. sınıf EA öğrencisiyim. Kara Harp Okulu istiyordum ve fen derslerini sevmediğim için eşit ağırlık bölümünü seçtim ancak şu an Hava Harp Okulu istiyorum. Çok matematik çalışıyorum. TYT ve MSÜ'de yüksek puan alabilirim. AYT'de 30 matematik, 10-15 net fen yapmam gerekiyor. Matematiği hallederim ancak AYT fen yapabilir miyim? Sayısal sınıfına geçmeli miyim? Tavsiyelerinizi söylerseniz çok sevinirim.

10-15 net fen yaparsın.

Ne kadar süre çalışırsam yapabilirim? Ve sayısal sınıfına geçmeli miyim sence?
Eşit ağırlık olduğum için AYT de hem edebiyat hem matematik hem fen mi yapayım sence işimi riske atmamak için yoksa sadece matematik ve fen mi yapayım?

Hem ayak uyduramam okul sınavlarım düşük olur.
Bizim bir arkadaş 12'de SAY'dan EA'ya geçmişti,
bazı hocalar (değişkenlik göstermekle beraber) sınavlarda tolerans gösteriyordu. Başka herhangi bir EA bölümü düşünmüyorsanız üni için SAY bölümde yüksek bir sıralama ile güzel bölümlere yerleşebilirsiniz. Bu konuda sizin meslek ilginize bağlı. İsteklerinizi daha da detaylandırabilirsiniz.

Bizim bir arkadaş 12'de SAY'dan EA'ya geçmişti,
bazı hocalar (değişkenlik göstermekle beraber) sınavlarda tolerans gösteriyordu. Başka herhangi bir EA bölümü düşünmüyorsanız üni için SAY bölümde yüksek bir sıralama ile güzel bölümlere yerleşebilirsiniz. Bu konuda sizin meslek ilginize bağlı. İsteklerinizi daha da detaylandırabilirsiniz.
Başka mesleklerle ilgilenmiyorum; hedefim Kara Harp ya da Hava Harp Okulu. Önceden kesin Kara Harp düşündüğüm için eşit ağırlık seçtim ama şimdi Hava Harp istiyorum. Matematiği hallederim fakat AYT fenim zayıf. 10–15 net benim için yeterli olur. Yine de HHO olmazsa KHO garanti olsun diye edebiyat da çözmeyi düşünüyorum.

Sayısal seçmeden 10 15 net yapabilir miyim onu merak ediyorum. Edebiyattaki eserleri falan ezberlemek çok zaman alacak o yüzden edebiyat çalışmayı cok dusunmuyorum.

Yine de HHO olmazsa KHO garanti olsun diye edebiyat da çözmeyi düşünüyorum.
O zaman bölüm değiştirmeden AYT Fen'de f/p (az vakitle + net kazandıracak) konuları araştırın. Örneğin AYT Fizik Modern Atom, AYT Kimya Atom Periyodik Sistem, AYT Biyoloji Komünite Ekolojisi gibi konular kısa zamanda net kazandıran konulardır.

O zaman bölüm değiştirmeden AYT Fen'de F/P (az vakitle + net kazandıracak) konuları araştırın. Örneğin AYT fizik modern atom, AYT kimya atom periyodik sistem, AYT biyoloji komünite ekolojisi gibi konular kısa zamanda net kazandıran konulardır.

Bu konular bana kaç net kazandırır?YouTube'da 2 ayda AYT fen komple tarzı videolar var işime yarar mı acaba

Bu konular bana kaç net kazandırır?YouTube'da 2 ayda AYT fen komple tarzı videolar var işime yarar mı acaba
Yalnızca dediğim konular değil bu tarz konuları ayıklayarak bahsettiğiniz 10-15 neti yakalama şansınız var. 2 ayda AYT Fen komple tarzı oynatma listelerini pek bilmiyorum. Ayrıca son zamana sıkıştırmaktan ziyade uzun bir sürece yayıp deneme çözmek daha mantıklı olacaktır. Çünkü her ne kadar AYT Fen şu zamana kadar belli branşlar hariç çok zor gelmesede ÖSYM'nin ne soracağı belli olmaz. Yalnızca kazanımla çıkan soruda gelebilir, uğraştırıcı soruda. Bu durumu aşmanın tek çözümü konuya iyice hakim olmak. İki bölüm çalıştığınız için diğer adaylardan daha çok zahmet çekersiniz ama netice güzel olur. Tabii ki yinede siz bilirsiniz fakat SAY okuyup KHO olmazsa Mühendislik Fakülteleri daha bir garanti gelmekte göze.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı