Eşit ağırlıkta işsiz kalınır mı?

Alprnnnn

Femtopat
Daha fazla  
Ben 10. sınıfa geçtim iyi bir sosyal bilimler lisesinde okuyorum. Normalde hedefim 20 bine girip hukuk vs. okumaktı ama internette gördüğüm videolardan kafam karıştı hukukta iş yok herkes avukat savcılıkta torpil var ya da psikolog zor gibi şeyler okudum ve bu benim kafamı karıştırdı LGS puanım bu okula yetti ve özel okullar yüzünden sınavsız Anadolu lisesine gidemedim. Puanımın yettigi ve sayısalı olan okul maalesef çok kötü, günlerdir ne yapacağım diye düşünüyorum. Ben hem sayısal hem de eşit ağırlıgi yapabiliyorum benim için fark etmez ama bazıları eşit ağırlıkta işiz kalırsın falan diyorlar. Puan ve OBP yüzünden sayısal bölümü de olan okula gidemedim. Karakterim hukuka yatkın olduğu için hedefim hukuk, ama bilgisayardan da anlıyorum ne yapacağım yardım edin. Nakil olmayacak muhtemelen çünkü puanım yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 10. sınıfa geçtim iyi bir sosyal bilimler lisesinde okuyorum. Normalde hedefim 20 bine girip hukuk vs. okumaktı ama internette gördüğüm videolardan kafam karıştı hukukta iş yok herkes avukat savcılıkta torpil var ya da psikolog zor gibi şeyler okudum ve bu benim kafamı karıştırdı LGS puanım bu okula yetti ve özel okullar yüzünden sınavsız Anadolu lisesine gidemedim. Puanımın yettigi ve sayısalı olan okul maalesef çok kötü, günlerdir ne yapacağım diye düşünüyorum. Ben hem sayısal hem de eşit ağırlıgi yapabiliyorum benim için fark etmez ama bazıları eşit ağırlıkta işiz kalırsın falan diyorlar. Puan ve OBP yüzünden sayısal bölümü de olan okula gidemedim. Karakterim hukuka yatkın olduğu için hedefim hukuk, ama bilgisayardan da anlıyorum ne yapacağım yardım edin. Nakil olmayacak muhtemelen çünkü puanım yetmiyor.
Artık tıp dışında garanti bir yer yok. Tanıdığın yoksa alanında "iyi" diyebileceğimiz bir seviyede olman lazım.

Hukuk göründü gibi değil. 1 gününüzü bence adliye salonunda geçirin, sonra karar verin. O mesleğe çok aşığım diyorsanız torpil veya sınırlı kadro sizi pek engellemez.

Artık tıp dışında garanti bir yer yok. Tanıdığın yoksa alanında "iyi" diyebileceğimiz bir seviyede olman lazım.

Kimse günde 100 hasta bakıp 2 gün üst üste nöbet tutmak istemez eğer yurt dışı bağlantısı yoksa bir anlamı yok.

Açıkçası eğer dandik bir üniversitede hukuk okursan torpil lazım olur fakat adam gibi bir üni (odtü, boğaziçi vs) bitirirsen gayet de iş bulursun. Evet ea da çok bölüm yok sayısala göre ondan dolayı iyi bir sıralama yapman lazım ama ilgin varsa zaten sıkılmadan çalışırsın.

Ben biraz matematik yapabiliyorum ondan dolayı sıralamamin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bide ybs diye bir bölüm varmış nasıldır, tavsiye eder misiniz?

Ben biraz matematik yapabiliyorum ondan dolayı sıralamamin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bide ybs diye bir bölüm varmış nasıldır, tavsiye eder misiniz?
Evet YBS güzel bölüm. Bilişim sektöründe demirbaş bölümlerdendir. Bilgisayar mühendisliği tutmuyorsa genelde bu bölüm tercih ediliyor. Eğer bilgisayar, yazılım, iş & proje yönetimi vb. gibi konularda kendine güveniyorsan ileride güzel yerlere ulaşabilirsin. Tabi iyi bir matematik yapıyorsan kötü üniversitede bilgisayar mühendisliği geleceğini garantiye almak için farklı bir seçenek. ( Kendini geliştirmek şartıyla ) İyi Çalışmalar

Abicim ben 25 yaşında bir hukukçuyum. Zamanında EA 732.si oldum. Ben Ankara Hukuk seçtim. Bazı arkadaşlarım ODTÜ ekonomi ve Boğaziçi YBS seçti. Aramızda durumu en kötü olan Boğaziçi YBS. Sen sosyal medyada YBS okuyan ve okumak isteyenlerin yorumlarını dikkate alma. Son zamanlarda mezun olanların hali vahim. Sistemde açık kapandı artık. Çünkü yazılımcı değil yazılım ihtiyaç duyulan bir alan. Yani sen mezun olunca yazılım sektöründe işsizliğin had safhada olması çok muhtemel ki bu sene bilgisayar mühendisliği puanı çakıldı. Hakimlik savcılığa gelince ise sosyal medyada gelişi güzel konuşuluyor. Torpilin en az olduğu kamu alanı savcılık sınavıdır çünkü mevzuatı var. KPSS'de 1.000 memur alınacaksa 4 katı olarak 4.000 kişi mülakata alınıyor. Ancak 1.000 hakim savcı alınacaksa 2.000 kişi mülakata alınıyor. Yani şansın daha yüksek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı