Merhaba, bu zamana kadar eşit ağırlık için çok doğru düzgün ilerleyemedim netlerim iyi değil sayısal derslerden de iki yıldır uzağım. Matematik kötü, kimya, biyoloji, fizik temelim yok. Ama yine de hayallerim tıpta yani çalışırsam yapabileceğime inanabiliyorum da sizce bir senede halledebilir miyim? Ya da nasıl ilerlemem gerek sayısal dersler için? Tavsiyelerinizi bekliyorum:/
Çok mu ütopik bir düşünce?
Merhaba, bu zamana kadar eşit ağırlık için çok doğru düzgün ilerleyemedim netlerim iyi değil sayısal derslerden de iki yıldır uzağım. Matematik kötü, kimya, biyoloji, fizik temelim yok. Ama yine de hayallerim tıpta yani çalışırsam yapabileceğime inanabiliyorum da sizce bir senede halledebilir miyim? Ya da nasıl ilerlemem gerek sayısal dersler için? Tavsiyelerinizi bekliyorum:/
Çok mu ütopik bir düşünce?
2025YKS için düşünüyosan matematik vb temel derslerinin durumuna bağlı (ortaokul matematiği dahi yapamayanlar olduğundan temel diyorum) yapılabilir. Sonuçta 1 yılda her gün 10 saat çalışsan 3650 saat eder. Buda bayağı uzun bir süre azimle çalışırsan yapamazsan dahi küçük puan farkları ile kaçırırsın. Buda eczacılık vb başka bölümleri tercih imkanı doğurur.
Yeni düşünmeye başladım ama yani eşit ağırlıkta ilgimi çeken bölüm yok sonuçta önümdeki 40 yılı belirleyecek mesleğim sadece biraz ön yargılı ve özgüvensizim.
Sayısal EA'ya benzemez hocam tıp kazanmak ta kolay değil. Kendinize gerçekten inanıyorsanız ve iradeli biriyseniz geçin. Temelim de yok diyorsunuz gerçekten zor bir sene bekliyor sizi.
2025YKS için düşünüyosan matematik vb temel derslerinin durumuna bağlı (ortaokul matematiği dahi yapamayanlar olduğundan temel diyorum) yapılabilir. Sonuçta 1 yılda her gün 10 saat çalışsan 3650 saat eder. Buda bayağı uzun bir süre azimle çalışırsan yapamazsan dahi küçük puan farkları ile kaçırırsın. Buda eczacılık vb başka bölümleri tercih imkanı doğurur.
Şöyle diyeyim matematikle uğraşmadım pek ama yani çabalarsam yükseleceğine eminim sadece bu sene düzenli çalışamadım hep bir şeyler oldu ve düzenim baya bozuldu bu yüzden de net artışım hiç olmadı hep aynı nette kaldım bir sene boyunca. O yüzden emek verince düzenimde olursa yapacağıma inanıyorum sadece iki yıldır fen görmüyorum biraz da ön yargım var açıkçası gerekirse iki üç sene daha mezuna kalırım ama. Bir de üniversteye giderek hazırlanmayı düşünüyorum bunu önerir misin ? Mezuna kalma gibi bir imkanım yok.
Yeni düşünmeye başladım ama yani eşit ağırlıkta ilgimi çeken bölüm yok sonuçta önümdeki 40 yılı belirleyecek mesleğim sadece biraz ön yargılı ve özgüvensizim.
Yazın güzel bir çalışma planı yapmalısın bence zorlanırsan buraya yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırız. Arkadaslarin dediği gibi kolay değil çok sabır ve azim istiyor kararlı ve gerçekten isteyen hedefi olan altından kalkar isteyip istemediğini iyi tartmak gerek.