Eşit ağırlıktan sözele geçip tarih okumak mantıklı mı?

Canferoğlu

Hectopat
Arkadaşlar, son sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Matematik çözmemek ve görmemek için takla attığımın zaten farkındaydım ama günden güne bu düşüncenin içine daha çok sürükleniyorum maalesef. Artık matematiksiz bir hayat düşünerek, sözel anlamda hem çok istediğim hem de okumaktan ve ilgilenmekten zevk aldığım bir bölüm olan tarih bölümünü okumak istiyorum.

Denemelerde sadece Türkçe ve sosyal çözerek 50-55 bantlarında ilerliyorum. AYT için de çok zorlanmadan bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum. Diploma notum da sanırım 94-95 civarında gelecek.

Sözelden derece yapıp hatırı sayılır bir yerde tarih okuyup akademisyenliğe adım atsam işsiz kalma olasılığım yine var mı? (YDS, ALES, TOEFL gibi sistemlere hakimim, önüme ne çıkacağının farkındayım.)

İşsiz kalma olasılığın hep var. Çünkü üniversite okuyana iş garantisi yok. Düzgün bir üniversitede akademisyenlik düşünülebilir fakat bu meslekte de büyük torpil dönüyor.

Sözelde derece yapman için tyt matematik 25-35 net olması lazım.Yani her türlü matematiğe mecbursun. Bölüm olarak bakarsan; özel eğitim öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve gastronomi bölümü kendi alanında iş bulma imkanı olan en yüksek sözel bölümleri. Akademisyenlik riski çok yüksek. Seninle aynı düşünen bir arkadaşım vardı ve kendisi şu anda tarih okuyor. Ne olacağını kendiside bilmiyor.

Sözelde derece yapman için tyt matematik 25-35 net olması lazım.Yani her türlü matematiğe mecbursun. Bölüm olarak bakarsan; özel eğitim öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve gastronomi bölümü kendi alanında iş bulma imkanı olan en yüksek sözel bölümleri. Akademisyenlik riski çok yüksek. Seninle aynı düşünen bir arkadaşım vardı ve kendisi şu anda tarih okuyor. Ne olacağını kendiside bilmiyor.
2025 verileri hocam. O kadar matematik yapsam eşit ağırlıktan derece yaparım zaten

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    41,3 KB · Görüntüleme: 9
2025 verileri hocam. O kadar matematik yapsam eşit ağırlıktan derece yaparım zaten
Hocam ilk 100 yapacak kadar sözeliniz varsa ve kendinize güveniyorsanız size pek tavsiye vermeye gerek yok gibi. Adı üstünde ilk 100. Bu sıralamada herhangi bir bölüm okuyup o bölümde iş bulmama ihtimaliniz çok az.Ama tekrar dediğim gibi akademisyenlik işi riski iş.Garantisi yok.Garanti iş istiyorsanız ve eğer bu sıralamadan daha düşük yaparsanız , daha önce de dediğim gibi,okul öncesi,özel eğitim ve gastronomi dışı iş imkanları çok az sözel bölümlerin.

Tarih gibi bir bölüm keyfine okunabilir ancak amacın iş bulmak ise büyük hayal kırıklığına uğrama ihtimalinin çok yüksek olduğu bir bölüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı