Eski 1080p monitör güncel ekran kartları ile kullanılmalı mı?

• Konuyu başlatan poe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.066

poe

Kilopat
Yaklasik olarak 2011 yilinda almis oldugum LG 21 inc monitorum var. Yakin zamanda bir kasa toplamayi ve bu monitoru bir muddet daha kullanmayi dusunuyorum. Sadece monitorler hakkinda pek bilgim yok. Simdi monitorum en son 1080p destekliyor. Peki alacagim ekran karti RTX 2060 veya 1660 Ti 4K'ya kadar destekliyor diyelim.
Ben monitorumun destekledigi kadar cozunurluk alirim degil mi? Yani oyun ayarlarindan 1440p yapsam bile alacagim 1080p değil mi? Monitorumden memnunum, o kadar zaman olmasina ragmen gayet iyi. Amacim zaten 1080p oynamak. O yuzden monitor icin ekstra butce ayirmayi dusunmuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dijital çıkış bulunmuyorsa çevirici kullanmanız gerekir. Ayrıca 1080p monitörde 1080p oyun oynarsınız, yani ayarlarda daha yüksek seçenekler çıkmaz.

Merhaba,

AMD ekran kartlarında VSR (Virtual Super Resolution), Nvidia ekran kartlarında DSR (Dynamic Super Resolution) modu ile monitörünüzün desteklediği maksimum ekran çözünürlüğünün üzerine çıkabilirsiniz. Bu modu kullanırsanız normalde alacağınız FPS'den (çerçeve hızı) daha düşük FPS alırsınız.

Merhaba,

AMD ekran kartlarında VSR (Virtual Super Resolution), Nvidia ekran kartlarında DSR (Dynamic Super Resolution) modu ile monitörünüzün desteklediği maksimum ekran çözünürlüğünün üzerine çıkabilirsiniz. Bu modu kullanırsanız normalde alacağınız FPS'den (çerçeve hızı) daha düşük FPS alırsınız.

Guzel bilgin icin tesekkurler dostum bilmiyordum bunu :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı