Eski 2+1 Ev ses sistemini pc'ye nasıl bağlarım?

murat1186

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar eskiden kalma bi pıoneer ses sistemi var ama çok sağlam. CD çaları bozulduğu için pc'ye bağlamak istedim fakat nasıl bağlanır bilmiyorum. Yardım eder misiniz?

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44.jpg

55.jpg

66.jpg

77.jpg

Bilen yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rca=Jack dönüştürücü kablo alman gerek 4lü. Wğer yoksa Rca ses kartı alabilirsin. Hangi markayı istiyorsan saten eski bir ses sistemi kaliteli almana gerek yok. :)

Bu kabloyu kullanarak ses sistemini bilgisyara bağlayabilirsiniz. Kırmızı beyaz tarafını ''AUDIO IN'' yazan yere bağlayın diğer tarafını da bilgisayara bağladığınızda çalışacaktır. Herhangi bi elektronikçide veya bilgisyarcıda bulabilirsin. 3-5 TL fiyatı.
CABLE-2-RCA-Male-to-3-5mm-Stereo-CableWholeseale.jpg

O kabloyu alacaksın kaliteli alacaksın kardeşim. 5 tl de çok büyük parazitlenme yapar. Aldım mı altın kaplama ve tanındık marka alacaksın vatan computere git orda adi mal satmazlar.

Bu kablonun kalitelisi ile arasındaki fark kablo kalınlığı ve örgülü olması. Yani kablo gizli bir yerde ise ucuz olanı işini görür. Altın kaplama falan bi işe yaramıyor sadece göz boyama onlar.

''Mağara veledi'' altın kaplama göz boyama değil . Çok yalnış bilgi veriyorsun insanlara!
@Recep Baltaş ''Mağara Veledi''ne ceza verir misiniz?

Ve kablonun gizliliği de önemli değildir insan görünce kabloyu kablonun kalitesimi düşüyor? :D :D :D

Murat bey sakın mağara veledine kanmayın!

''Mağara veledi'' altın kaplama göz boyama değil . Çok yalnış bilgi veriyorsun insanlara!
@Recep Baltaş ''Mağara Veledi''ne ceza verir misiniz?

Ve kablonun gizliliği de önemli değildir insan görünce kabloyu kablonun kalitesimi düşüyor? :D :D :D

Murat bey sakın mağara veledine kanmayın!
Cezayı sen yemişsin. Afiyet olsun. Altın kaplamanın farkını bana açıklarmısın?
Ben altın kaplama kabloların daha çok oto ses sistemlerinde kullanıldığını görüyorum. Eski 5+1 ses sistemimi 2 tür kablodada denedim ses kalitesinde bi fark göremedim. Ama kalitesiz ince kablo kullanınca bazen kopabiliyor.

Kardeşim ben kendim 3.5mm STEREO jack aldım elektronik malzeme satan yerlerden ve yaklaşık 2,5-3 Metre bildiğimiz UTP Cat5 kablosundan yararlanarak bir aux kablosu yaptım. Tabiki eski lale tipi jackları nerden bulursun bilemiyorum. Bu aux kablosunu kendin yapman daha garanti bende parazit sıkıntısı yok ve kablo uzunluğundan dolayıda bi performans düşüklüğüde söz konusu bile değil. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı