Eski anakarta yeni parçalar takılır mı?

Eski bir anakartım var. Markasını bile bilmiyorum resmen.

Eki Görüntüle 1017471

Dediğim gibi, eski bir anakartım var. Bu anakarta yavaş yavaş yeni parçalar takmak istiyorum. Ekran kartı, işlemci, RAM falan. Sorun çıkartır mı?
Ekran kartı sadece takılır. Ana kartının marka modelini bilmediğim için fazla birşey diyemeyeceğim ama, mesela ddr3 destekleyen bir anakarta ddr4 bir ram takamazsın
 
Hocam neden herkes takılmaz, önermem, sağlıksız falan yazmış? Parçalar uyumlu ise gayet güzel takılır ve en üst seviyede satılan anakartlar ile aynı performansı alırsınız. Gerçi anakart performansı farketmiyor en üst seviyedeki anakartın ve eski anakartın özellik dışında arasında hiç bir fark yoktur.
 
0 işlemci bulamayabilirsin anakartına uygun belki. Ama ikinci elleri aratırsan işlemci zaten kolay kolay bozulan bir parça değil. 0 RAM hala bulursun diye düşünüyorum. Ekran kartı da bulursun. Kısacası takabilirsin yeni parçalar. Lakin bütçen varsa yeni anakart alman daha mantıklı öyle çok pahalı değiller zaten diğer donanımlara kıyasla.
 
Eğer anakartınız bu ise (attığınız fotoğrafta yazılan model) takılır.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210510-233718_Google.jpg
    Screenshot_20210510-233718_Google.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 41
Ama genel olarak eski bir sisteminiz var. Yeni parçalardan kastınız nedir tam olarak? Mevcut sistemi güçlendirseniz bile bir sınırı olacak. Çünkü işlemci değiştirmek isterseniz anakartınıza uygun bir sokette işlemci almanız gerekir. Sizin anakartınız LGA775. Yine en fazla LGA755 bir işlemci takabilirsiniz. RAM eklemek isterseniz anakartınızdaki RAM soketine göre ekleyebilirsiniz. Bu da DDR2 ya da DDR3'dür büyük ihtimalle. Sadece ekran kartını sorunsuz yükseltebilirsiniz ancak o da çok performanslı olmaz.
Eğer anakartınız bu ise (attığınız fotoğrafta yazılan model) takılır.
Hocam o fotoğrafı örnek olması için ben attım. Arkadaşta modeli yazmıyor.
 
Ama genel olarak eski bir sisteminiz var. Yeni parçalardan kastınız nedir tam olarak? Mevcut sistemi güçlendirseniz bile bir sınırı olacak. Çünkü işlemci değiştirmek isterseniz anakartınıza uygun bir sokette işlemci almanız gerekir. Sizin anakartınız LGA775. yine en fazla LGA755 bir işlemci takabilirsiniz. RAM eklemek isterseniz anakartınızdaki RAM soketine göre ekleyebilirsiniz. Bu da DDR2 ya da DDR3'dür büyük ihtimalle. Sadece ekran kartını sorunsuz yükseltebilirsiniz ancak o da çok performanslı olmaz.

Bir de sistemindeki PSU da önemli yeni parça takacaksa. Ayrıca anakart sağlığı ne durumda? Sağlığı kötü ise takılan parçaları da bozabilir. Bunlar da önemli hocam :D.
 
Bir de sistemindeki PSU da önemli yeni parça takacaksa. Ayrıca anakart sağlığı ne durumda? Sağlığı kötü ise takılan parçaları da bozabilir. Bunlar da önemli hocam :D.

Yani kısacası çok mantıklı değil. Yavaş yavaş yeni parçalar takmak yerine o parayı biriktirip yeni bir sistem ya da ikinci el daha güncel bir sistem almak daha mantıklı. Ya da mevcut sistemi satıp daha güncel bir sistem almak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı