Apple Watch Series 1 kullanıyorum. Apple'ın ilk çıkardığı değil ikinci çıkardığı model. Ben arkadaşımdan ikinci el 450 TL'ye almıştım. Normalde 700 TL civarında ikinci eli. Ekranında çizik vs olmadığı müddetçe denenerek alınabilir. Series 3'ü geçtim Series 1 bile alınabilir. Hele ki iPhone kullanıyorsanız entegrasyonu çok iyi.
Önceden Mi Band 2 kullandım 2 sene, Mi Band 4'e geçiş yapacaktım ama baktım 150 TL fazla verip bunu alabiliyorum, Apple Watch aldım. Mi Band'den alışkındım bir kere şarj edip kafam rahat 20-25 gün takılmaya o yüzden her gün şarj etmek sorun olur diye endişeliydim ama olmuyor. Zaten kablosuz manyetik şarj ünitesi var, yatarken çıkarıp onun üzerine oturtmak yetiyor. Birçokları yatarken analog saatlerini çıkarır zaten, bu da aynı hesap. Şarjını düşünmek zorunda kalmıyorsunuz.
Bir arkadaşım 400 TL civarına Amazfit Bip aldı benimle aynı zamanlarda. Ben de aslında düşünüyordum bir ara. Onda görünce iyi ki ona 400 TL vermemişim dedim. Malzeme kalitesi arasında dağlar gibi fark var. Ekran çerçevesi plastik bir kere. Zamanla soyulma da yapabilir. Dokunmatiğinin Apple kadar iyi olmadığını da gördüm arkadaşınkini deneyince. Bir de o aldıktan sonra 3 haftaya yakın menüyü İspanyolca kullanmak zorunda kaldı. Sonra ne olduysa bir güncellemeyle Türkçe'ye döndü saat. Apple'da böyle şeyler olmuyor.
PS: Bu arada her gün şarj dedim ama şarjı 1,5 gün rahat şekilde gidiyor. Diyelim ilk gün kullanıp gece şarj etmeyi unuttunuz. Öğleden sonraya kadar sizi rahat götürür, götürmediği yerde pil koruma moduna alırsınız (sadece dijital saate dönüşüyor) ve normal saat olarak kullanırsınız eve gelene kadar son 1-2 saat.