Eski bilgisayar nasıl değerlendirilebilir?

• Konuyu başlatan tH3as
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.278

tH3as

Hectopat
Selamlar, iki tane neredeyse 10-15 yıllık laptopum var. Birisi bu linkteki laptop, diğeri ise aşağısında sağında solunda filan modeli numaraları yazıyorsa da silinmiş, bulamadım. Fotoğrafları; WhatsApp Image 2023-04-08 at 16.08.41.jpeg WhatsApp Image 2023-04-08 at 16.08.42.jpeg WhatsApp Image 2023-04-08 at 16.08.43.jpeg bu şekilde. Bugün derste iken dedim benim bu masaüstünün CD ROM'u yok, bu eski laptoplarda kullanılmıyor. Acaba yeni bir CD ROM almak yerine bunlardakini çıkarıp kullanırsam nasıl olur? Böyle bir şey mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüz kullanımı için bayağı düşük sistem özelliklerine sahip. Temizleyip Windows XP kurup sadece eski oyunları yüklerdim. Arada bir nostalji niyetine oynamak güzel olabilir.

Bu linkteki laptopta Windows 10 kurulu, geçen günde buna format atmaya çalıştım. Her şey tamam bu başlatma sıralamasını filan ayarladım çıktım biostan, bilgisayar o kurulum yerine gelemeden kapanıyor :) durumu çok kötü bende belki CD-ROM'u kullanılabilirdir diye yazayım dedim.

Selamlar, iki tane neredeyse 10-15 yıllık laptopum var. Birisi bu linkteki laptop, diğeri ise aşağısında sağında solunda filan modeli numaraları yazıyorsa da silinmiş, bulamadım. Fotoğrafları; Eki Görüntüle 1732232Eki Görüntüle 1732231Eki Görüntüle 1732235 bu şekilde. Bugün derste iken dedim benim bu masaüstünün CD ROM'u yok, bu eski laptoplarda kullanılmıyor. Acaba yeni bir CD ROM almak yerine bunlardakini çıkarıp kullanırsam nasıl olur? Böyle bir şey mümkün mü?

İçindeki CD/DVD yuvasını çıkarıp harici bir CD/DVD kutusuna monte ederek harici CD/DVD okuyucu olarak kullanabilirsiniz, şurada anlatıldığı gibi:

Bu linkteki laptopta Windows 10 kurulu, geçen günde buna format atmaya çalıştım. Her şey tamam bu başlatma sıralamasını filan ayarladım çıktım biostan, bilgisayar o kurulum yerine gelemeden kapanıyor :) durumu çok kötü bende belki CD-ROM'u kullanılabilirdir diye yazayım dedim.
Diskte sorun olabilir. 128 GB'lik bir SSD ile baya iyi olabilir aslında. Uğraşmam derseniz CD-ROM söküp kulanılabilir, büyük ihtimalle o girişi bir dönüştürücü ile USB'ye takmanın bir yolu vardır.

Yapabileceğiniz en iyi şey bir home servera çevirmek olabilir. Kendi evinizde plex hostlarsiniz dizi izlemek için, fotoğraflarınızı depolamak için bir server olur evinizde Google driver gibi bir şey ya da arkadaşlarınızla oyun oynamak için server açabilirsiniz minecraft serveri gibi.

Tam da bu konu hakkında çok güzel bir video serisine başlamıştım izlemek istersen şöyle bulabilirsin: https://youtube.com/playlist?list=PLkinkJ9vcYJ_reRMS57JBkvz_i35-kYoi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı