Eski bilgisayara hangi işletim sistemini kurulmalı?

Baristkgz

Hectopat
Arkadaşlar benim çok eski bir laptopum var. Bu laptopu hızlandırma istiyorum. Sadece bir tarayıcıya girip dizi film izletse yeter herhangi bir uygulama bile yüklemeyeceğim. Ama şu anda onu bile yapamıyor diyebilirim. Bilgisayarımın markası Acer Extensa 5635G. Özellikleri: 2GB RAM, Intel Core 2 Duo işlemci, 300GB HDD, 512MB ekran kartı hafızası.

Amacım sadece dizi film izlemek, fazlasını istemiyorum uygulama bile indirmeyeceğim, bir tane tarayıcı olsun çok fazla kasmadan çalışsa yeter. Win7 yükledim, tam olarak başaramadım desteği kalktığı için sanırım internete bile bağlanamadım. Şu anda Win10 yüklü ancak çok yavaş Youtube'a bile 10 dakikada falan giriyor. Şimdi ben bu laptopa hangi işletim sistemini kurmalıyım? Eğer hiçbiri olmaz derseniz ben bu laptopun ramini arttırsam bir de ssd taktırsam ettiğim masrafa değer mi? İstediğim performansı alabilir miyim? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar benim çok eski bir laptopum var. Bu laptopu hızlandırma istiyorum. Sadece bir tarayıcıya girip dizi film izletse yeter herhangi bir uygulama bile yüklemeyeceğim. Ama şu anda onu bile yapamıyor diyebilirim. Bilgisayarımın markası Acer Extensa 5635G. Özellikleri: 2 GB RAM, Intel Core 2 Duo işlemci, 300GB HDD, 512MB ekran kartı hafızası.

Amacım sadece dizi film izlemek, fazlasını istemiyorum uygulama bile indirmeyeceğim, bir tane tarayıcı olsun çok fazla kasmadan çalışsa yeter. Windows 7 yükledim, tam olarak başaramadım desteği kalktığı için sanırım internete bile bağlanamadım. Şu anda Windows 10 yüklü ancak çok yavaş YouTube'a bile 10 dakikada falan giriyor. Şimdi ben bu laptopa hangi işletim sistemini kurmalıyım? Eğer hiçbiri olmaz derseniz ben bu laptopun RAM'ini arttırsam bir de SSD taktırsam ettiğim masrafa değer mi? İstediğim performansı alabilir miyim? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Tiny10 kurabilirsiniz. İçerisimde gereksiz programlar yok.

Arkadaşlar benim çok eski bir laptopum var. Bu laptopu hızlandırma istiyorum. Sadece bir tarayıcıya girip dizi film izletse yeter herhangi bir uygulama bile yüklemeyeceğim. Ama şu anda onu bile yapamıyor diyebilirim. Bilgisayarımın markası Acer Extensa 5635G. Özellikleri: 2 GB RAM, Intel Core 2 Duo işlemci, 300GB HDD, 512MB ekran kartı hafızası.

Amacım sadece dizi film izlemek, fazlasını istemiyorum uygulama bile indirmeyeceğim, bir tane tarayıcı olsun çok fazla kasmadan çalışsa yeter. Windows 7 yükledim, tam olarak başaramadım desteği kalktığı için sanırım internete bile bağlanamadım. Şu anda Windows 10 yüklü ancak çok yavaş YouTube'a bile 10 dakikada falan giriyor. Şimdi ben bu laptopa hangi işletim sistemini kurmalıyım? Eğer hiçbiri olmaz derseniz ben bu laptopun RAM'ini arttırsam bir de SSD taktırsam ettiğim masrafa değer mi? İstediğim performansı alabilir miyim? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Dostum aynı laptop bende mevcut Linux Mint gider eni iyi ona ve RAM yükseltip SSD alırsan çok rahat dizi film izlersin kendimden biliyorum ama o SSD'ye en fazla Win 8.1 indir gerisi kasıyor.

Veya tiny7 kurabilirsiniz.

Zamanında ben de buna benzer bir düşük sistemli bilgisayarı kullanıyordum. 2GB Ram, ekran kartı yok, işlemci kötü bir şeydi hatırlamıyorum bile. İlla Windows olsun dersen Windows 10 LTSC sürümü vardı onu kullanıyordum. Gayette hızlıydı. Oyun oynatmazdı ama YouTube gibi yerlere girmemde işimi görürdü.
İşletim sistemi fark etmez dersen Linux tabanlı işletim sistemleri yüklenebilir.

Tavsiyem Custom Windows kurmanız. (Ghost Spectre)
Güvenlik açısından pek iyi değil.
Ama YouTube'a gireyim film dizi izleyeyim derseniz.
Ghost Spectre'nin serilerini kullanın.
Not ( banka bilgileri üyelik bilgileri vs girmeyin kaydetmeyin )
Keylogger gibi virüs gelebilir veya içinde olabilir
Keylogger ise bastığınız tuşlar karşı taraf tarafından hem görülür hem kaydedilir.
Dediğim gibi güvenli değil ama kenarda PC dursun açar film vs izlerim dersen yükle.

Windows zorunluluğunuz varsa Windows 10 IoT LTSC 2021.
Windows zorunluluğunuz yoksa Debian veya Fedora'yı XFCE, LXDE ya da LXQT ortamlarıyla kurabilirsiniz.
Alternatif olarak yine Debian tabanlı olan AntiX gibi dağıtımlara da bakabilirsiniz.

Benim de Intel Core 2 Duo E6600 2,4 GHz işlemcim var SSD var ve 3GB DDR2 RAM var bir de ekran kartı olarak R7 240 var ve bunda Windows 10 LTSC 2019 kullanıyorum çok iyi gibi çalışıyor hatta Call of Duty Black Ops 1 bile oynatıyor 30 FPS ile 60 FPS oynatıyor drop geliyor nadirende olsa yani Windows 10 LTSC 2019 kurabilirisin SSD takmanı ve RAM'i 3GB RAM yapmanı öneririm gerekiyorsa 4 GB RAM.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı