Eski bilgisayara nasıl Ubuntu kurulur?

Hayır daha yeni format attım ve sadece ekran şifresini ayarladım
Bilgisayarın BIOS veya UEFI'sinde ayarlanabilecek üç tür şifre vardır.

Sistem veya Kullanıcı parolası: Bilgisayarda oturum açmak için girmeniz gereken parola. Yetkisiz kullanıcıların kullanıcı parolası olmadan bilgisayarı kullanmasını önler. Kullanıcı; BIOS'a giremez, tek seferlik önyükleme menüsüne (F12 menüsü) erişemez veya işletim sistemine önyükleme yapamaz.Kurulum veya Yönetici parolası: Bilgisayarın BIOS ayarlarına erişmek ve bu ayarlarda değişiklik yapmak için girmeniz gereken parola. Yetkisiz kullanıcıların, BIOS ayarlarına erişmesini veya bu ayarları değiştirmesini engellerSabit sürücü parolası: BIOS'un sabit sürücüye erişmesi ve işletim sistemine önyükleme yapmaya devam etmesi için girmeniz gereken parola. Yetkisiz kullanıcıların sabit sürücüye erişmesini ve işletim sistemine önyükleme yapmasını engeller.
Kaynak: DELL Support

Sizdeki ilk seçenek oluyor galiba.

Ekran şifresini kaldırıp tekrar deneyin. Ubuntuyu USB'den boot edememeniz de bunun yüzünden sanırsam.

Bilgisayarın BIOS veya UEFI'sinde ayarlanabilecek üç tür şifre vardır.

Sistem veya Kullanıcı parolası: Bilgisayarda oturum açmak için girmeniz gereken parola. Yetkisiz kullanıcıların kullanıcı parolası olmadan bilgisayarı kullanmasını önler. Kullanıcı; BIOS'a giremez, tek seferlik önyükleme menüsüne (F12 menüsü) erişemez veya işletim sistemine önyükleme yapamaz.Kurulum veya Yönetici parolası: Bilgisayarın BIOS ayarlarına erişmek ve bu ayarlarda değişiklik yapmak için girmeniz gereken parola. Yetkisiz kullanıcıların, BIOS ayarlarına erişmesini veya bu ayarları değiştirmesini engellerSabit sürücü parolası: BIOS'un sabit sürücüye erişmesi ve işletim sistemine önyükleme yapmaya devam etmesi için girmeniz gereken parola. Yetkisiz kullanıcıların sabit sürücüye erişmesini ve işletim sistemine önyükleme yapmasını engeller.
Kaynak: DELL Support

Sizdeki ilk seçenek oluyor galiba.
onu denedim fakat (ekran şifresini kaldırmadım)

Dosya Ekleri

• 17552689722598975440648020694594.jpg
    17552689722598975440648020694594.jpg
    109,3 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
System locked olmaması için ekran şifresini denemek yerine direkt kaldırmayı söyledim. Dell ve HP model eski ofis laptopları bazen bios şifresi ile kilitli gelir ve teknik servis dışı kaldırılamaz. Üstteki kodu girmek falan işe yaramayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı