Eski bilgisayara Windows 10 kurulumunda Boot menüden ne seçilmeli?

LEmir

Hectopat
Merhabalar çok acil bir sorunum var.
Öncelikle eski bilgisayara boot menüsünden USB flash bellek ile Windows kuracağım.
Sonra Rufus ile ayarlamaları yaptım ama boot menüsüne gelince hangi seçeneği seçeceğime karar veremedim.

Boot menüsünde yazanlar:
Floppy.
LS120.
+ Hard disk
CD-ROM
ZIP.
USB-fdd
USB-ZIP
USB-CD-ROM
USB-HDD
Legacy LAN.

Eski bilgisayar sistem özellikleri:
  • AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz.
  • Gigabyte GA-MA785GT-UD3h (rev 1.0)
  • Team 8 GB 4.2 1666 MHz.
  • Samsung HD103UJ 1TB HDD.

Merhabalar çok acil bir sorunum var.
Öncelikle eski bilgisayara boot menüsünden USB flash bellek ile Windows kuracağım.
Sonra Rufus ile ayarlamaları yaptım ama boot menüsüne gelince hangi seçeneği seçeceğime karar veremedim.

Boot menüsünde yazanlar:
Floppy.
Ls120.
+ Hard disk.
CD-ROM
ZIP.
USB-fdd
USB-ZIP
USB-CD-ROM
USB-HDD
Legacy LAN.

Eski bilgisayar sistem özellikleri:
  • AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz.
  • Gigabyte GA-MA785GT-UD3h (rev 1.0)
  • Team 8 GB 4.2 1666 MHz.
  • Samsung HD103uj 1TB HDD.

USB-HDD, ayrıca 10 kurmayın HDD'e. İmkanınız varsa SSD alın sonra 10 kurun. SSD alamıyor iseniz 8.1 kurun.

USB-HDD seçeneğini denedim ama UEFI uyarısı verdi. Galiba UEFI desteklemiyor.
Bu sefer yine Rufus'tan MBR seçeneğini seçtim ve tekrar denedim olmuyor.
Hocam 1 sorum var. Ben bu bilgisayara Microsoft'un sitesinden Media Creation TOOL21H1 adlı uygulamayı indirip, onun üzerinden sıfırlama gerçekleştirdim. Sonrasında sistem açılırken dil seçin bölümünü yaptıktan sonra yeniden başlatıp yine aynı yere atıyordu beni ve böyle sürekli döngü haline girdi. Bende Windows kurarak hallederim diye düşündüm ama olmadı acaba 2. şekilde boot ederken başarısız olmasından mı kaynaklandı?

USB-HDD seçeneğini denedim ama UEFI uyarısı verdi. Galiba UEFI desteklemiyor.
Bu sefer yine Rufus'tan MBR seçeneğini seçtim ve tekrar denedim olmuyor.
Hocam 1 sorum var. Ben bu bilgisayara Microsoft'un sitesinden Media Creation TOOL21H1 adlı uygulamayı indirip, onun üzerinden sıfırlama gerçekleştirdim. Sonrasında sistem açılırken dil seçin bölümünü yaptıktan sonra yeniden başlatıp yine aynı yere atıyordu beni ve böyle sürekli döngü haline girdi. Bende Windows kurarak hallederim diye düşündüm ama olmadı acaba 2. şekilde boot ederken başarısız olmasından mı kaynaklandı?

Hocam kurulum bittikten sonra USB'yi çekin. Evet uyarı alıyorsanız eski bir sistem olduğu için UEFI desteklenmiyor uyarısı alırsınız. Eski (legacy) sistemlerde boot etmesi 20-25 dakika sürebilir.

Hocam özür dilerim benim telefonum kamerası biraz patates
1628614731584.jpeg

Bilgisayar açıldıktan 5-10 saniye sonra böyle bir ekran geliyor.
Yüklendikten sonra
1628614819717.jpeg

dil ekranı
seçtikten sonra
1628614867169.jpeg

LAN kablosunu takıp ileri dediğimde döngü oluyor
Hocam sonuncusunu okuyamıyorsanız ben yazabilirim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı