Eski bilgisayara Windows 10 yüklenir mi?

2008'den kalma olması bize pek bir detaylı bilgi sunmuyor maalesef. Sistem özelliklerini paylaşırsanız net bir cevap verebiliriz. Ben E8400 işlemcili, 4 GB RAM'li ve HDD'li sisteme Windows 11 kurdum ve şuan ondan yazmaktayım. Hafif yavaşlık dışında sorun yok. SSD alsam tam olur ;)

2008'den kalma olması bize pek bir detaylı bilgi sunmuyor maalesef. Sistem özelliklerini paylaşırsanız net bir cevap verebiliriz. Ben E8400 işlemcili, 4 GB RAM'li ve HDD'li sisteme Windows 11 kurdum ve şu an ondan yazmaktayım. Hafif yavaşlık dışında sorun yok. SSD alsam tam olur ;)

Sistem benimkisiyen ayni o zaman bende indiriyorum.

Sistem benimkiyle aynı, o zaman ben de indiriyorum.
HDD var ise yavaşlık rahatsız ediyor, eğer Windows 7 veya 8/8.1'den geçiyorsanız sabrınızı zorlayabilir. Bahsi geçen mesajımı yazdığım 11 Şubat 2022 tarihinden kısa bir süre sonra, 2022 Mart ayında SSD takviyesinde bulunduğumu bildirmek isterim. SSD varsa pek sorun olmuyor. SSD ile E8400 + 4 GB RAM kombinasyonunu 2022 Haziran ayına kadar Windows 11 ile kullanmaya devam ettim.

HDD var ise yavaşlık rahatsız ediyor, eğer Windows 7 veya 8/8.1'den geçiyorsanız sabrınızı zorlayabilir. Bahsi geçen mesajımı yazdığım 11 Şubat 2022 tarihinden kısa bir süre sonra, 2022 Mart ayında SSD takviyesinde bulunduğumu bildirmek isterim. SSD varsa pek sorun olmuyor. SSD ile E8400 + 4 GB RAM kombinasyonunu 2022 Haziran ayına kadar Windows 11 ile kullanmaya devam ettim.
Şuan Windows 10 SuperLite kullanıyorum (Resmi değil ve güvenlik sorunları var) şuan çok hızlı bı sistem ama güvenlikden dolayı işletim sistemi değiştirmeyi düşünüyorum ama hangisini kullanmalıyım bilmiyorum. (HDD Kullanıyorum.)

Şu an Windows 10 SuperLite kullanıyorum. (Resmi değil ve güvenlik sorunları var.) Çok hızlı bir sistem ama güvenlikten dolayı işletim sistemi değiştirmeyi düşünüyorum, ama hangisini kullanmalıyım bilmiyorum. (HDD kullanıyorum.)
Windows'ta kalmanızı kesin olarak gerektirecek bir durum yoksa eski sistemlerde Linux Mint gibi dağıtımlar stabil çalışıyor. E8400 + HDD ile Linux Mint kullanmıştım, menülerin geç gelmesi ve USB hoparlörümün çalışmaması dışında sorun yaşamamıştım. Ses sorunu belki de çok basit bir şeyden kaynaklanıyordu, ancak üstüne pek düşmemiştim. Windows istiyorsanız isterseniz Windows 11 kurmayı bir deneyebilirsiniz. Ama muhtemelen yavaş çalışacaktır.

Windows'ta kalmanızı kesin olarak gerektirecek bir durum yoksa eski sistemlerde Linux Mint gibi dağıtımlar stabil çalışıyor. E8400 + HDD ile Linux Mint kullanmıştım, menülerin geç gelmesi ve USB hoparlörümün çalışmaması dışında sorun yaşamamıştım. Ses sorunu belki de çok basit bir şeyden kaynaklanıyordu, ancak üstüne pek düşmemiştim. Windows istiyorsanız isterseniz Windows 11 kurmayı bir deneyebilirsiniz. Ama muhtemelen yavaş çalışacaktır.

Windows temel ve çoğu uygulamayı destekleyen bir sistem olduğu için demiştim. Roblox Studio açsa yeter benim için ama Linux desteklemiyor, Wine ile yapınca da kasıyor.

Windows, temel ve çoğu uygulamayı destekleyen bir sistem olduğu için demiştim. Roblox Studio açsa yeter benim için ama Linux desteklemiyor, Wine ile yapınca da kasıyor.
SSD takviyesi ile Windows 10 veya 11 öneririm o vakit. Hiç değilse 240-250-256 GB civarı bir SSD, çok gençleştiriyor eski emektarları. Aklınıza takılan sorular veya yükseltme önerileri ile ilgili isterseniz konu oluşturabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı