Eski Bilgisayara Windows 11 Yüklenir mi?

Bilgisayar sanal makineyi bir süre çalıştırıp sonra mavi ekran veriyor. Ben çok denedim. Eski bilgisayarların RAM'leri DDR4 gibi çalışmıyor.

Ben DDR3 RAM ile denedim mavi ekran yemedim ama @Ozanozturk deneysel olarak denemek istiyorsa deneyebilir hem deneyecekse neden baştan Full format atsın hem bence o sistemde Windows 11'de perişan olacağını biliyordur. O yüzden eğer ki ufak bir şansı olsa da 3GB RAM ile azıcık olsun deneyebilir hem zaten bize ayrıntılı bilgi paylaşmamış.

Bu alıntılarımda yanlış bilgi veriyorsunuz eğer arkadaşın sisteminde SSD ve yeterli RAM varsa rahatlıkla bypass yöntemiyle yüklenir yanlış bilgi vermeyin.
Alıntıların düzeltilmesi lazım. 9 yıllık laptopta Windows 11 sağlıklı çalışmaz. Ve TPM 2.0 çipi olmadığı için orijinal ISO üzerinde işlem yapılmadan kurulum yapılamaz.

Alıntıların düzeltilmesi lazım. 9 yıllık laptopta Windows 11 sağlıklı çalışmaz. Ve TPM 2.0 çipi olmadığı için orijinal ISO üzerinde işlem yapılmadan kurulum yapılamaz.

Ben 10 yıllık eski Casper Nirvana laptop da Windows 11 kullanıyorum SSD ve yeterli RAM olsun sistem zaten akıyor 12 GB RAM var mesela bende ve gayet de sağlıklı çalışıyor denemeden yorum yapmayın.

Hocam Windows 10 akıcı çalışırsa şükredin. Şimdi burada özellikler büyük rol oynuyor. Özellikleri paylaşabilir misiniz?

Ben 10 yıllık eski Casper Nirvana laptop da kullanıyorum cihaz 3.nesil sistemde SSD ve yeterli RAM olunca gayet akıyor özellikleri paylaşıyorum.

i.PNG

Ben 10 yıllık eski Casper Nirvana laptop da kullanıyorum cihaz 3.nesil sistemde SSD ve yeterli RAM olunca gayet akıyor özellikleri paylaşıyorum.

Eki Görüntüle 1565227
O sizin bilgisayarda öyle hocam. Arkadaşın sistemi ne durumda onun hakkında bilgimiz yok. Ayrıca Ram ve SSD takviyesi ile dediğiniz gibi rahat çalışır sistem.

O sizin bilgisayarda öyle hocam. Arkadaşın sistemi ne durumda onun hakkında bilgimiz yok. Ayrıca RAM ve SSD takviyesi ile dediğiniz gibi rahat çalışır sistem.

Aslında diğer bilgisayarlara da SSD ve RAM takviyesi yapılırsa 2012 üstü modellerde gayet sağlıklı çalışır.

Ben 10 yıllık eski Casper Nirvana laptop da Windows 11 kullanıyorum SSD ve yeterli RAM olsun sistem zaten akıyor 12 GB RAM var mesela bende ve gayet de sağlıklı çalışıyor denemeden yorum yapmayın.
Sizin verdiğiniz bilgi asıl yanlış. Ben işlem yapmadan ne olacağını söyledim. Sizin RAM ve SSD yükseltmesi yaptığınızı belirtmeniz lazım. Konuyu açan hocamız eski bilgisayara yüklenir mi diyor. Herhangi bir değişiklik yapmadan eski sistemlere Windows 11 yüklenmesi tavsiye edilmez. Yüklenirse de aşırı kasar ve sağlıksız çalışır. Ben 12 yıllık sistemime yüklemiştim. Sonra SSD yükseltmesi yapıp Windows 10'a düşürdüm. Şuan babam kullanıyor. Ben ise Lenovo IdeaPad kullanıyorum. 8 GB da RAM takviyesi yaptım. 4 GB RAM Windows 11'de çok oyun oynatmıyor çünkü.

Aslında diğer bilgisayarlara da SSD ve RAM takviyesi yapılırsa 2012 üstü modellerde gayet sağlıklı çalışır.
Siz 17 yıllık bir sisteme de yeni bir işlemci, RAM ve SSD takviye ederseniz o da çalıştırır. Burada konu sahibi belli ki para harcamak istemiyor ki eski sisteme yüklemek istiyor. Bunları da hesaba katmak lazım yani. Bir SSD kaç para olmuş. RAM takviyesi 700 TL en ucuz (8 GB).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı