Eski bilgisayardaki hard disk yeni bilgisayara nasıl takılır?

Abdullah4670

Decapat
Katılım
31 Temmuz 2021
Mesajlar
283
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bilgisayarımda Windows 11 var 500 GB SSD.
Eski PC'de de 500GB hard disk var ama onda da Windows 7 var, onu nasıl takıp çalıştırabilirim?
 
Kasadan kasaya değişiyor ama kasanın sağ tarafındaki kapağı söküp HDD’nin sabitlendiği yeri bulmalısınız. Bu bazen yuvasında oluyor bazen de öylece duruyor monte ederken. Sata ve sata power kablolarını HDD’den çıkarın sonra yeni kasanıza yine müsait bir yerde boştaki sata power’ı takın. Eğer elinizde normal sata yok ise eski PC’dekini çıkarıp onu kullanabilirsiniz. Böyle taktıktan sonra gerisi basit zaten. İster BIOS’tan, ister denetim masasında HDD’yi biçimlendirip veya istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Sadece HDD taktıktan sonra PC’yi açarken iki diskte de Windows olduğu için BIOS’tan SSD’nizi seçip öyle başlatmalısınız. Aksi takdirde eski PC’nizdeki OS açılır. Kafanıza takılan yeri sorabilirsiniz.
 
Kasadan kasaya değişiyor ama kasanın sağ tarafındaki kapağı söküp HDD'nin sabitlendiği yeri bulmalısınız. Bu bazen yuvasında oluyor bazen de öylece duruyor monte ederken. SATA ve SATA Power kablolarını HDD'den çıkarın sonra yeni kasanıza yine müsait bir yerde boştaki SATA Power'ı takın. Eğer elinizde normal SATA yok ise eski PC'dekini çıkarıp onu kullanabilirsiniz. Böyle taktıktan sonra gerisi basit zaten. İster BIOS'tan, ister denetim masasında HDD'yi biçimlendirip veya istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Sadece HDD taktıktan sonra PC'yi açarken iki diskte de Windows olduğu için BIOS'tan SSD'nizi seçip öyle başlatmalısınız. Aksi takdirde eski PC'nizdeki OS açılır. Kafanıza takılan yeri sorabilirsiniz.

Çıkarıp takma tamam ama ondan sonraki biçimlendirme tam olarak nasıl olacak bilgisayara yanlışlıkla zarar verebilir miyim yani format mı lazım hard diske?
 
Çıkarıp takma tamam ama ondan sonraki biçimlendirme tam olarak nasıl olacak bilgisayara yanlışlıkla zarar verebilir miyim yani format mı lazım hard diske?
Hiçbir şey olmaz dediğim şeyi farklı şekillerde yapabilirsiniz bu yüzden detaylı yazmadım. İlle de format atmanıza gerek yok oradaki Windows kalabilir de sadece içinde belki verileriniz vardır diye yazdım. Normal PC’nizi açtığınızda taktıysanız HDD gözüküyor zaten. İsterseniz Low Level Format atıp sıfırlayabilirsiniz.

 

Geri
Yukarı