Eski bilgisayardaki HDD yeni bilgisayara nasıl takılır?

yldz640

Kilopat
Daha fazla  
Ben yeni bilgisayar aldım, SSD var şu an. Eski bilgisayarımda 500GB'lik Windows kurulu hard disk var, onu bu bilgisayara taksam Windows kurulu olduğu için sorun çıkarır mı? içinde dosyalarım var. Yeni bilgisayara takıp yerel disk C'yi sıfırlayıp birleştirme gibi şansım var mı?
Yardımdı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum bendede eski HDD vardı 2tb taktırdım bı sıkıntı olmadı ama gene de dhas iyi bilenlerin sözünü dinle

Ben yeni bilgisayar aldım, SSD var şu an. Eski bilgisayarımda 500GB'lik Windows kurulu hard disk var, onu bu bilgisayara taksam Windows kurulu olduğu için sorun çıkarır mı? içinde dosyalarım var. Yeni bilgisayara takıp yerel disk C'yi sıfırlayıp birleştirme gibi şansım var mı?
Yardımdı olursanız sevinirim.
Eski HDD 2.5" mi 3,5" mi?
2,5" ise HDD kutusu alıp USB ile bilgisayar açıkken takarsanız sorun yaşamadan Windows kurulu bölümü ve öncesindeki MBR/EFI bölümünü silersiniz.

Bu yerel disk C'yi nasıl silerim icinden yerel disk ddeki dosyalar lazım bana.
Masaüstünde "Bu Bilgisayar" simgesine sağ tıklayıp "Disk Yönetimi"ne girin.
HDD olduğundan emin olduğunuz diskteki MBR/EFI ve C bölümlerini silebilirsiniz.
Orada sorun yaşarsanız Mini Partition Wizard gibi bir programla silersiniz.
Hâlâ sorun yaşarsanız bir Windows kurulum USB'si hazırlayıp bilgisayarı onunla başlatın.
Kurulumdan önce sadece o bölümleri silip kuruluma devam etmeden çıkın.
Bilgisayarı normal başlatınca o boşluğu ister yeni bölüm yapın isterseniz silinmeyen bölümle birleştirin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı