Eski bilgisayarı sinema yapmak için işletim sistemi önerisi

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Eski bir laptopum var. Modeli: Vestel v Note 1341. özelliklerini tam hatırlamıyorum ama oldukça kötü günümüze göre. Celeron bir işlemciye, işlemciyle gelen paylaşımlı bir Intel HD Graphics 500 ekran kartına, 4 GB RAM'e, 60 GB SSD'ye ve ölü bir sisteme sahip açıkçası. Çok kullanmadım aslında eski dediğime bakmayın 15 senelik falan değil yaklaşık 4 senelik falan ama bilgisayar ilk gelince bile 10 senelik gibi olduğundan logaritmik bir eskime-yavaşlama orantısı var resmen. Kısaca çok yavaş ve sağ menteşesi de kopuk, onun yüzünden de Bluetooth ve Wi-Fi algılayamıyor, USB Wi-Fi kartıyla çözdüm ama evde varmış. Bende anasayfamda eski laptopunuzu Android TV yapın adında bir video görüp bu konuya giriştim. İşte klasik işlemleri yaptım; ISO indir, Rufus mufus hallet sonra error mesajı al. 2 videodaki ISO dosyalarında açılmama veya bir boot döngüsünde sıkışıp kaldım. Ardından başka bir ISO dosyası denedim ve oldu ancak birkaç APK dosyası indirdim, kurdum ve uygulama açılıyor 2 saniye sonrasında kapanıyor. İstediğim olmadı yani. Sadece YouTube var resmen. Ben de Android TV veya Google TV işini boş verdim ve laptopa Android kurup yine aynılarını yapmaya çalışacağım. Olayım şu: O bildiğiniz APK maç, dizi veya film izleme uygulamalarını kurup ardından laptop zaten çok küçük olduğundan televizyon yanına yerleştirip HDMI ile TV'ye bağlayıp eski TV'yi de bir akıllı TV'ye dönüştürmek. Beni amaca ulaştıracak başka yollara da açığım, yani illaki de Android kurayım diye bir kaide yok. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Denenebilir hocam. İstediğiniz gibi olmazsa eğer hafif bir Linux dağıtımı kurup aynı işlemleri internet üzerinden deneyebilirsiniz belki. Q4OS olabilir. 32 Bit versiyonu var ve Firefox ile bu ihtiyaçlarınızı karşılar gibi geldi bana.

Linux kur kanka öyle bir şey daha iyi olacaktır. Linux Lite + Kodi + tarayıcı + APK yerine web platformlarını kullan

Denenebilir hocam. İstediğiniz gibi olmazsa eğer hafif bir Linux dağıtımı kurup aynı işlemleri internet üzerinden deneyebilirsiniz belki. Q4OS olabilir. 32 Bit versiyonu var ve Firefox ile bu ihtiyaçlarınızı karşılar gibi geldi bana.

Linux kur kanka öyle bir şey daha iyi olacaktır. Linux Lite + kodi + tarayıcı + APK yerine web platformlarını kullan.

Hocam bu konularda bilgisim de kodi nedir ve bu konularda APK daha fazla ve erişimi daha fazla uygulama olduğundan Android daha uygun geliyor.

Hocam bu konularda bilgisim de kodi nedir ve bu konularda APK daha fazla ve erişimi daha fazla uygulama olduğundan Android daha uygun geliyor.
Kodi açık kaynaklı bir ev sineması yazılımı hocam kodi tabanlı libreelec göz atabilirsiniz. Linux o sisteme göre çok daha iyi performanslı çalışır apk ile uğraşmayın

Linux kadar performanslı çalışacağını sanmıyorum açıkçası. Q4OS boşta en fazla 300-400 MB tüketir.

Hocam çok de performans lazım değil açıkçası. 2 FPS olmasın yeter. Linux'a çok yabancıyım ondan dolayı bir ön yargım var, belirtmeliyim diye düşündüm.

Android hala kuruluysa cloudstream kurup kullanın hocam kekikakademiyi araştırın sıkıntı olmaz büyük ihtimal.

Hocam çok de performans lazım değil açıkçası. 2 FPS olmasın yeter. Linux'a çok yabancıyım ondan dolayı bir ön yargım var, belirtmeliyim diye düşündüm.

Gözünüzü korkutacak bir durum yok sadece bir şeyler izlemek için kullanacaksanız nasıl Windows'ta kullanıyorsanız aynı şekilde kullanacaksınız. Terminal gözünüzü büyütmesin işlerinizi arayüzden halledebiliyorsunuz.

Gözünüzü korkutacak bir durum yok sadece bir şeyler izlemek için kullanacaksanız nasıl Windows'ta kullanıyorsanız aynı şekilde kullanacaksınız. Terminal gözünüzü büyütmesin işlerinizi arayüzden halledebiliyorsunuz.
Ayrıca bir çok açık kaynaklı yazılımlar işinizi daha çok kolaylaştıracaktır. Github gibi sitelerde işinize yarayacak film/dizi platformları vs. izleyebileceğiniz bir çok açık yazılım örnekleri var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı