Eski bilgisayarımdaki Windows 8 ürün anahtarını yeni PC'de kullanabilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SüperUğur

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2014
Mesajlar
63
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ben Uğur. Ben daha önceden emekliye ayırmış olduğum dizüstü bilgisayarımdaki win8 işletim sistemi ürün anahtarını yeni toplayacağım masaüstü sistemde kullanabilir miyim? Diye bir araştırma yaptım. Microsoft müşteri temsilcisi ile görüştüğimde disüstü ile beraber gelen işletim sisteminin ürün anahtarının kullanılamayacağını ve win8 paket ürün almam gerektiğini söyledi.

Yani şimdi durduk yerde işletim sistemi için 200 küsür lira masraf mı yapmam gerekecek? Yoksa işletim sistemi adı altında microsoft temsilcisi tarafından işletildim mi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Peki eski sistemdeki Win8 in yüklü olduğu harddisk i bir şekilde yeni toplayacağım bilgisayara monte etseydim?
Yani işletim sistemi bilgisayarın hangi parçasına göre tümleşik oluyor ve ben bu pc den başkasına yüklenemem diyor ?
Ha birde unutmadan aynı müşteri temsilcisi, paket ürün aldığımda o keyi farklı pc lerde kullanabileceğimi onayladı.Bu konuda bilgisi olan var mı?
 
Dizüstü bilgisayarlarda işletim sisteminin anahtarı genelde biosa gömülüdür. O dizüstüne yeni format attığınızda(eskisiyle aynı sürüm olmalı) anahtarı girdiğiniz zaman etkinleşir. Yalnız o anahtar sadece o bilgisayar içindir ve Windows, veri tabanından bunu tespit ederek ürünü etkinleştirir. Ancak başka bir bilgisayarda o anahtarı girdiğinizde "Bu anahtar çalışmadı" uyarısı alırsınız ta ki Mikail Fidan'ın dediği sürümden alırsanız istediğiniz bilgisayarda çalıştırmanız mümkün.
 
Acaba bu şekilde olur mu? BİOS'a gömülü Windows 8 ürün anahatarını alsa. Sonra Windows 8'li PC'sine format atsa, (ama 8 kurmasın yoksa yine lisans otomatik girilicek) sonrada aldığı ürün anahatarı ile masaüstü bilgisayarına 8 kursa.
 
Ama laptop'unuzda hangi Windows 8 sürümü yüklü ona bakın. Masaüstünüzede laptopunuzda kurulu olan sürümü kurmalısınız. Yani Windows 8 Single Language ürün anahtarını Windows 8 Pro'ya giremezsiniz. :)
 
  • Beğen
İfadeler: MF
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı