Eski BIOS sürümüne dönme

Q-Flash ile eski sürüme geçebilirsiniz. Denedim, sorun çıkmadı. F51e'den sonra F51f sürümü çıkmıştı galiba. Onda biraz hatalar var diye ben F51e'ye döndüm sorunsuzca. Siz de bu sürüme dönecekseniz eğer döndükten sonra BIOS pilini çıkartıp BIOS resetlemeyi unutmayın. Bu sürümde açılışta çok uzun zamanlar geçiyor. Diğer sürümlerde sıkıntı yok sanırsam.

Q-flash ile eski sürüme geçebilirsiniz. Denedim, sorun çıkmadı. F51E'den sonra F51F sürümü çıkmıştı galiba. Onda biraz hatalar var diye ben F51E'ye döndüm sorunsuzca. Siz de bu sürüme dönecekseniz eğer döndükten sonra BIOS pilini çıkartıp BIOS resetlemeyi unutmayın. Bu sürümde açılışta çok uzun zamanlar geçiyor. Diğer sürümlerde sıkıntı yok sanırsam.

BIOS pilini cikartip takmazsam sıkıntı cikar mı? Çünkü tam ekran kartının altında.

Yani eğer dediğim F51e sürümüne geçecekseniz çıkarıp takmakta fayda var. Yoksa anakart logosu gelmeden önce ve geldikten sonra dakikalarca sistemin açılmasını bekleyebilirsiniz. Kesin olur mu bilemem. F50'den F51e geçince bende sorun oldu. F51f'den F51e'ye dönünce de sorun oldu.
Eski sürümü indirip geçebilirsin ama zorunlu değilse geçme, en güncel en iyidir.
Her zaman öyle değil. Çıkıp kaldırılan F51f sürümünde işlemci EDC değerleri düşürülmüştü. Bu nedenle CPB açık iken frekans fazla yükselmiyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı