Sizin sisteminizde sorunlar yaşanması sistemin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor veya söylediklerimi değiştirmiyor, bu sistem uzun süredir beta'daydı, geri bildirimler sayesinde birçok sorun çözüldü, bu süreçte bende beta sürümünü kullanmıştım, şu an yayınlanan tam sürümü gayet akıcı ve birçok markada yeterli sürücü desteği var, bahsettiğiniz linux dağıtımları son kullanıcı veya ev kullanımı için tasarlanmış dağıtımlar değil, bugün sokaktan herhangi bir kişiyi çevirip eline herhangi bir diğer linux dağıtımlarından kurulu bilgisayar verin, 10 dakika sonra alır yere fırlatır, gerek performans olsun, gerek kullanıcı deneyimi olsun, gerek 20 yıl öncede kalan antik arayüzleri olsun, başta Ubuntu olmak üzere bu piyasa iddialı konuşan tüm dağıtımlar en fazla birkaç gencin elinde deneme amaçlı yada Windows gibi işletim sistemlerinin yanında Dual-boot olarak kullanma amaçlı kullanılıyor, Linux'ın açık kaynak olması, önüne gelenin iki tema değiştirip kendi dağıtımını çıkarabilmesi gibi sebeplerle Linux dağıtımlarını savunmanın bir manası yok, hiçbir Linux ev kullanıcısına hitap etmiyor, bunu onlarca Linux dağıtımını denemiş biri olarak söylüyorum, bu noktada linux deyip durmanın Nvidia, AMD veya Apple fanboyluğu yapmaktan bir farkı yok, aynı altyapıyla üretildiği için farklı dağıtımlar için yazılan uygulamalar bile birbirleriyle uyumlu çalışmıyor, çok basit bir Spotify veya Netflix kurmak için bile kullanıcı 40 takla atıyor, bunlar ev kullanıcısına hitap eden şeyler değil, ev kullanıcısı basittir, 6 yaşında bir çocukla aynı basitlikte bir sistem arar, insanların basit Excel dosyası açmak için 2-3 uygulama kurup daha sonra dil desteği bile olmayan açık kaynaklı ve hatalarla dolu başka bir uygulamayı kullandığı bir sistemi savunmanın bir manası yok, anlamadım gitti yıllardır insanların amaçsızca bir şeyi savunmasında ki mantığı