Eski DDR2 sisteme format atılmıyor

adeez

Yoctopat
Daha fazla  
Evet anlamadım önceden Win 8.1 format atmıştım. Sistemim'de yetiyor yani, ben Windows 7 işletim sistemi kullanıyordum. Artık güncelleme almıyor biliyorsunuz, çok eskidi ama bilgisayarım'da eski zaten elden bir şey gelmez. Daha önceden de Win 8.1 geçmiştim beğenmedim ama format ekranına gelebiliyordum şu an hiçbir şekilde format ekranına gelemiyorum. Logoda kalıp sürekli kendine yeniden başlatıyor ve kurulu olan sistemden başlatıyor. İki adet USB'den yazdırdım biri 64 GB, biri de 8 GB olacak şekilde ikisinde de olmuyor. Kafayı yedim. Ne yapsam bilmiyorum. Yardım eder misiniz? Sistemim DDR2.

Sistem özellikleri:
Anakart: Gigabyte 945GCM-S2C BIOS sürümü F5.
İşlemci: Pentium Dual-Core E5400 2.70 GHz.
RAM: 4 GB kullanılabilir miktar 3,25
ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 9500.
SSD-HDD bulunmakta.

Evet anlamadım önceden Win 8.1 format atmıştım. Sistemim'de yetiyor yani, ben Windows 7 işletim sistemi kullanıyordum. Artık güncelleme almıyor biliyorsunuz, çok eskidi ama bilgisayarım'da eski zaten elden bir şey gelmez. Daha önceden de Win 8.1 geçmiştim beğenmedim ama format ekranına gelebiliyordum şu an hiçbir şekilde format ekranına gelemiyorum. Logoda kalıp sürekli kendine yeniden başlatıyor ve kurulu olan sistemden başlatıyor. İki adet USB'den yazdırdım biri 64 GB, biri de 8 GB olacak şekilde ikisinde de olmuyor. Kafayı yedim. Ne yapsam bilmiyorum. Yardım eder misiniz? Sistemim DDR2.

Sistem özellikleri:
Anakart: Gigabyte 945GCM-S2C BIOS sürümü F5.
İşlemci: Pentium Dual-Core E5400 2.70 GHz.
RAM: 4 GB kullanılabilir miktar 3,25
ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 9500.
SSD-HDD bulunmakta.

Kullandığın HDD veya SSD'nin MBR ve GPT mi ona bak (disk yönetimi>diske sağ tıkla özellikler>birimler>bölümleme stili) sonra da ona göre Rufus veya ne kullanıyorsan tekrar yazdır.
Ama kısaca MBR'yi seçip yazdırman gerekir.

Kullandığın HDD veya SSD'nin MBR ve GPT mi ona bak (disk yönetimi>diske sağ tıkla özellikler>birimler>bölümleme stili) sonra da ona göre Rufus veya ne kullanıyorsan tekrar yazdır.
Ama kısaca MBR'yi seçip yazdırman gerekir.
hocam cevap verdiğin için çok teşekkür ederim ikisi de mbr ben de aynı şekilde mbr olarak yazdırıyordum açmıyor

Hocam cevap verdiğin için çok teşekkür ederim ikisi de MBR ben de aynı şekilde MBR olarak yazdırıyordum açmıyor.

Dediğin soruna benzer şöyle karşılaştım eski laptopuma (2012 üretim) Windows 10 kurmaya çalışırken aynı sorunu verdi sürekli denedim onu denedim vs olmadı mecbur W11 kurup geçtim ve direkt kuruldu, ama başkasına kurduğum zamanda sorun yoktu, belki HDD ve SSD olan sistemlerde oluyor bu sorun. Sadece SSD veya sadece HDD takarak deneyin isterseniz.

Dediğin soruna benzer şöyle karşılaştım eski laptopuma (2012 üretim) Windows 10 kurmaya çalışırken aynı sorunu verdi sürekli denedim onu denedim vs olmadı mecbur W11 kurup geçtim ve direkt kuruldu, ama başkasına kurduğum zamanda sorun yoktu, belki HDD ve SSD olan sistemlerde oluyor bu sorun. Sadece SSD veya sadece HDD takarak deneyin isterseniz.
başkan tek, tek denedim ssd ve hdd ama olmadı win 10 ltsc denedim olmadı win 8.1 denedim olmadı win 10 denedim yine olmadı ya kendini yeniden başlatıyor yada direkt logo ekranın da klavye ve fareyi kesiyor yani o kurulum ekranına gelmiyor bir türlü format usb leri de sağlam denedim her şey tıkırında bios uptade yapayım dedim oda bios da değişik simgeler çıkıyor yani normal win 10 ltsc 2016 kurdum 32 bit ama işlemcim 64 bit destekliyor biliyorsunuz 32 bit'de bir şey yüklenmiyor delirdim lazım değil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı