Herkes MHz sorun çıkarır diyor da öyle olmuyor. 1333mhz ve 1600mhz RAM aynı anda takili. BIOS'tan ram hızı sabit ikiside aynı hızda çalışıyor sorunsuz bir şekilde.
Evet şimdi farkettim benimkinin modeli M ile başlıyor bu Nt. Ben şimdi DDR3 1600Mhz Cl 11 ram alıp taksam sıkıntı olur mu ? sonuçta bütün değerleri aynı bir tek markası değişik olucak. Bu arada anakartın desteklediği değerleri yukarıda atmıştım.
Herkes MHz sorun çıkarır diyor da öyle olmuyor. 1333mhz ve 1600mhz RAM aynı anda takili. BIOS'tan ram hızı sabit ikiside aynı hızda çalışıyor sorunsuz bir şekilde.
Evet şimdi farkettim benimkinin modeli M ile başlıyor bu Nt. Ben şimdi DDR3 1600Mhz Cl 11 ram alıp taksam sıkıntı olur mu ? sonuçta bütün değerleri aynı bir tek markası değişik olucak. Bu arada anakartın desteklediği değerleri yukarıda atmıştım.
Bunu söyleyeceğinizi biliyordum . Maalesef bazı zamanlar öyle durumlar çıkıyor. Satıcıya ve markaya göre iş değişiyor. Tabii ürünün tarihi ve mimarisine göre de.
RAM'ler en zor bozulan donanımlardandır. Düzgün ve doğru takıldığı, pinlerine zarar verilmediği sürece kolay kolay bozulmaz. Buradaki risk, eğer aldığınız ürün sizin Anakart'ınıza uygun değilse iade etmek zorunda kalırsınız, uğraştırır.
RAM'ler en zor bozulan donanımlardandır. Düzgün ve doğru takıldığı, pinlerine zarar verilmediği sürece kolay kolay bozulmaz. Buradaki risk, eğer aldığınız ürün sizin Anakart'ınıza uygun değilse iade etmek zorunda kalırsınız, uğraştırır.
Anladım yani zaman kaybı. Garantisi yok olucağının, olsun benim için sıkıntı değilde bende risk deyince bilgisayarın parçaları bozulur sandım . Benim anakart casperin olmasına rağmen max. 16 gb ram destekliyor yani şaşırdım casperdan beklemezdim.
Hocam! Sanırım bendeki gibi Intel'in 4. Nesil işlemcisini kullanıyorsunuz (CPU bölümünden bakabilirsiniz). Casper sonuçta kendisi üretmiyor. Muhtemelen Çin'de bir Anakart üreticisine yaptırmıştır. Ben 2 defa 2'şer adet RAM aldım ikinci elden. Çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. Gidip sıfıra bir sürü para vereceğinize, varsa ikinci elde güvenilir satıcıdan daha ucuza almak daha mantıklı bence.