Eski DDR3 Bilgisayara RAM Takviyesi

Şuan öyle bi imkanım yok, ama ben bir de şunu anlamadım laptop ram'i nasıl masaüstü pcmde takılı ve çalışıyor.
İlk başta benim de kafamı karıştırdı olacak iş değil çünkü. Sonra dikkat ettim çıkan sonuçtaki RAM'in Model'i farklı dikkat ederseniz.
Nanya 4GB DDR3 Memory SO-DIMM 204pin PC3-12800S 1600MHz at Amazon.com
Bu RAM e bakar mısınız uyumlumu diye
Bu RAM, büyük ihtimal ile uyacaktır. Fakat kesin olmadığı için risk olur. Anakart, Model'ini öğrenmek şart.🤔

İlk başta benim de kafamı karıştırdı olacak iş değil çünkü. Sonra dikkat ettim çıkan sonuçtaki RAM'in Model'i farklı dikkat ederseniz.
Nanya 4GB DDR3 Memory SO-DIMM 204pin PC3-12800S 1600MHz at Amazon.com

Bu RAM, büyük ihtimal ile uyacaktır. Fakat kesin olmadığı için risk olur. Anakart, Model'ini öğrenmek şart.🤔
Evet şimdi farkettim benimkinin modeli M ile başlıyor bu Nt. Ben şimdi DDR3 1600Mhz Cl 11 ram alıp taksam sıkıntı olur mu ? sonuçta bütün değerleri aynı bir tek markası değişik olucak. Bu arada anakartın desteklediği değerleri yukarıda atmıştım.

Evet şimdi farkettim benimkinin modeli M ile başlıyor bu Nt. Ben şimdi DDR3 1600Mhz Cl 11 ram alıp taksam sıkıntı olur mu ? sonuçta bütün değerleri aynı bir tek markası değişik olucak. Bu arada anakartın desteklediği değerleri yukarıda atmıştım.
Dediğim gibi riskli iş. İkinci elden GET ilan ile alıp deneyebilirsiniz. Çalışmazsa iade edersiniz.
Ben alirken 1333mhz 5 lira daha pahalıydı, 1600mhz aldım. Bana sorun yaşatmiyor.
Bunu söyleyeceğinizi biliyordum 😁. Maalesef bazı zamanlar öyle durumlar çıkıyor. Satıcıya ve markaya göre iş değişiyor. Tabii ürünün tarihi ve mimarisine göre de.

Dediğim gibi riskli iş. İkinci elden GET ilan ile alıp deneyebilirsiniz. Çalışmazsa iade edersiniz.
Riskli derken ne olabilir yani aldığım ram mi bozulur. Aşağıdaki fotoda anakartımın desteklediği ramler yazıyor.
Adsız3.png

Riskli derken ne olabilir yani aldığım ram mi bozulur.
RAM'ler en zor bozulan donanımlardandır. Düzgün ve doğru takıldığı, pinlerine zarar verilmediği sürece kolay kolay bozulmaz. Buradaki risk, eğer aldığınız ürün sizin Anakart'ınıza uygun değilse iade etmek zorunda kalırsınız, uğraştırır.
Riskli derken ne olabilir yani aldığım ram mi bozulur. Aşağıdaki fotoda anakartımın desteklediği ramler yazıyor.Eki Görüntüle 385409
Onlar desteklediği RAM'ler değil. Sisteminizdeki bazı özellikler.

RAM'ler en zor bozulan donanımlardandır. Düzgün ve doğru takıldığı, pinlerine zarar verilmediği sürece kolay kolay bozulmaz. Buradaki risk, eğer aldığınız ürün sizin Anakart'ınıza uygun değilse iade etmek zorunda kalırsınız, uğraştırır.
Anladım yani zaman kaybı. Garantisi yok olucağının, olsun benim için sıkıntı değilde bende risk deyince bilgisayarın parçaları bozulur sandım 😅. Benim anakart casperin olmasına rağmen max. 16 gb ram destekliyor yani şaşırdım casperdan beklemezdim.
Adsız3.png

Hocam! Sanırım bendeki gibi Intel'in 4. Nesil işlemcisini kullanıyorsunuz (CPU bölümünden bakabilirsiniz). Casper sonuçta kendisi üretmiyor. Muhtemelen Çin'de bir Anakart üreticisine yaptırmıştır. Ben 2 defa 2'şer adet RAM aldım ikinci elden. Çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. Gidip sıfıra bir sürü para vereceğinize, varsa ikinci elde güvenilir satıcıdan daha ucuza almak daha mantıklı bence.😉

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı